Αρχείο

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Guess what!


Ναι καλά το μαντέψατε! Έρχεται καλοκαίρι! Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος, παράλια, φραπές (ή μπύρα ή και mojito τα τελευταία χρόνια), τάβλι ρακέτες, badminton, snowboard (ωπα ξέφυγα) κ.λπ. Για εμάς τους “μουσικόφιλους” έχει μια ακόμα σημασία. Thats right. Festivals!
Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στα φεστιβάλ που θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές μας χώρες.
Αρχίζω φυσικά με το μεγαλύτερο φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, το Rockwave Festival. Από την ίδρυση του  το 1996, έχουν έρθει πολλά μεγάλα ονόματα από πολλά μουσικά είδη στη χώρα μας (Black Eyed Peas, Fatboy Slim, Massive Attack, Placebo, The Killers, Motley Crue, Slipknot, The Offspring, Judas Priest, Manu Chao,Robert Plant, Heaven and Hell, Metallica, Guns n Roses, Franz Ferdinand και Twisted Sister ήταν μόνο οι headliners τα τελευταία 5 χρόνια.) Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 1 με 3 Ιουλίου, στο Terravibe της Μαλακάσας,  όπου γίνεται από το 2004. Το line-up θα είναι διαμορφωμένο ως εξής: 1η μέρα και 1η Ιουλίου 2011, το φεστιβάλ ξεκινά σε alternative ρυθμούς, με τους Vassilikos,The Inspector Cluzo και Παύλος Παυλίδης & the B-Movies να ανοίγουν το φεστιβάλ στο γνωστό μας “Vibe Stage”, η όποια είναι η μικρή σκηνή του φεστιβάλ, και τους Silvert Hoyem να ανοίγουν το δρόμο στο “Terra Stage” για τους The Stranglers, τους Cake και τους Editors (yaaaay!).
 Για τη δεύτερη μέρα οι παράγοντες  του φεστιβάλ αποφάσισαν να γυρίσουν σε old-school σκηνικά και να δημιουργήσουν μια all-Greek μέρα. Όποτε λοιπόν, “ο Γιάννης Αγγελάκας σας καλεί στο (drumroll please) All together now party”. Η All together now είναι η δισκογραφική εταιρία του Αγγελακα με το χειρότερο website που έχει σχεδιαστεί EVER. Αν δεν με πιστεύετε δείτε και μόνοι σας  www.alltogethernow.gr .  ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ! Μια φορά μου έφτασε ευχαριστώ. Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για το χειρότερο όνομα event στην ιστορία του κόσμου. “Κρουασάν και πάπιες party” ίσως να ταίριαζε περισσότερο. Αλλά πίσω στο θέμα μας. Ναι. Το line-up. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα υπάρχει και εδώ δεύτερη σκηνή για την ημέρα, οπότε θα σας πω τα ονόματα που υπάρχουν με την εξής σειρά.  Ξεκινάμε με το Πολυφωνικό Σχήμα “Διώνη”, Λοζιος και Ανακατωσια, Vlastur, και Lost Bodies.  Από κει και πέρα η μέρα θα εξελιχτεί σε ένα τεράστιο πάρτι του Αγγελακα και των φίλων του (κυρίως Ψαράδες). Ντίνος Σαδίκης (& his band), Ψαρογιώργης, Λύκοι Λάιτ (Αγγελάκας και Βελιώτης), Ψαραντώνης και headliner φυσικά ο Γιάννης Αγγελάκας με τους Γιαννης Αγγελάκας 3. See a pattern here people?
3η και τελευταία μέρα για φέτος το φεστιβάλ θα έχει μια πιο rock ατμόσφαιρα καθώς στο vibe stage θα έχουμε τους Dept, Viza , Marky Ramones Blitzkrieg και Therapy? Να ζεσταίνουν το κοινό (πιο πολύ ζέστη, θα μου πείτε, καλοκαιριάτικα, τι να την κάνουμε?) και στο terra stage τους  Flogging Molly, Monster Magnet, Kyuss Lives! και Gogol Bordelo  να μας ετοιμάζουν για τον πανικό που σπέρνουν οι  θεοί The Prodigy στα live τους.
Το τριήμερο εισιτήριο με δωρεάν κάμπινγκ θα κοστίζει 65 ευρώ ενώ, αν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε όλες τις μέρες,  τα εισιτήρια για την πρώτη και τρίτη μέρα έχουν από 28 ευρώ, ενώ το εισιτήριο της δεύτερης μέρας έχει μόνο 12 ευρώ.
Σειρά έχει το Ejekt Festival. Φέτος, ευτυχώς, το φεστιβαλ δεν “στεγαζεται” όπως τα προηγουμενα χρόνια, αλλά διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο, και συγκεκριμένα στην πλατεία νερού του Ολυμπιακού πόλου Φαλήρου, στην Αθήνα.
 Πριν από μήνες ξεκινήσαμε να ακούμε φήμες για Moby, οι οποίες τελικά επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω, αφού μαζί ανακοινώθηκε ότι θα μας τιμήσει με την παρουσία της και η Amy Winehouse.
 Στις 22 Ιουνίου 2011 λοιπόν, The Vaccines, Moby και Amy Winehouse. To line-up φυσικά δεν σταματά εκεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα ονόματα. Μακάρι να γίνει διήμερο όπως είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια, μπας και δούμε τίποτα και φέτος. Τέλος, τα εισιτήρια θα τα βρείτε στα 50 ευρώ προπώληση. Ίσως να συμφέρει να αγοράσετε ένα φουσκωτό καλύτερα, και να δείτε το φεστιβάλ από τη θάλασσα μιας και η πλατεία νερού είναι δίπλα στην παραλία.
Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για λίγο, και φέτος η εταιρία που μας φέρνει το Ejekt Festival, ξεκινά έναν καινούργιο θεσμό στη συμπρωτεύουσα, το 2310 Festival. Εδώ είναι που όλοι οι θεσσαλονικείς φωνάζουμε ΕΠΙΤΕΛΛΛΟΥΣ. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο στάδιο (α ρε ηρακλάρα) και τα εισιτήρια θα κοστίζουν 45 ευρώ για την ημέρα και 80 ευρώ για το διήμερο.
Στις 6 Ιουλίου το φεστιβάλ ξεκινά με μεταλ ρυθμούς, με τους Firewind να ανοίγουν για τους θρυλικούς  Whitesnake, οι οποίοι με τη σειρά τους ανοίγουν στους Judas Priest (μείον έναν κιθαρίστα).
Την επόμενη μέρα, με την τσίμπλα στο μάτι και μετά από συναυλία Judas Priest, το κοινό θα έχει την ευχαρίστηση(?) να ακούσει τους My Excuse να ανοίγουν τη σκηνή για τους James (πάλι?) οι οποίοι μας είχαν ξανά επισκεφτεί προ διετίας στο Θέατρο Γης.
Αναμένουμε τα  υπόλοιπα ονόματα λοιπόν και ελπίζουμε το φεστιβάλ να πάει καλά έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς οι καημένοι να πάμε σε κανένα φεστιβάλ χωρίς να πρέπει να ταξιδεύουμε 352 ώρες.
Ξανακατεβαίνουμε στην Μαλακάσα, αυτή τη φορά για τους μέταλ φίλους μας. Στις 17 Ιουνίου το sonisphere festival επιστρέφει για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Μετά τα περσινά μεταλλαδικα Χριστούγεννα του big four (Slayer, Anthrax, Megadeth, Metallica) το φεστιβάλ επιστρέφει για άλλη μια φορά με κορυφαία ονόματα της μεταλ σκηνής.
Η μέρα ανοίγει με τους Virus από τη Νορβηγία. Περίεργη επιλογή για support μπάντα σε καλοκαιρινό φεστιβάλ. Τους λυπάμαι τους καημένους. Θα λιώσουν. ΣΥΝΕΧΙΖΩ! Σειρά έχουν οι Γάλλοι Gojira να ετοιμάσουν το κοινό για το υπερθέαμα που λέγεται Mastodon. Τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί όμως.
Αμέσως μετά, έρχονται για άλλη μια φορά οι Slipknot, με μνήμες από την συναυλία στον ίδιο χώρο, πριν από 2 χρόνια.
Και αμέσως μετά και, ίσως από τις τελευταίες ευκαιρίες να τους δείτε, παίζουν οι
Iron Maiden οι οποίοι έρχονται για το τελειωτικό χτύπημα στα κεφάλια και τις καρδιές των μεταλλαδων.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ τον τελευταίο καιρό είναι το Spirit of Burgas που διεξάγεται στις παράλιες της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα στο Burgas (ναι καλά το μαντέψατε). Πέρσι το φεστιβάλ είχε ονόματα όπως, The Prodigy,Unkle, Serj Tankian και άλλα πολλά, καθιστώντας το μια πολύ καλή επιλογή.
Για φέτος έχουν ανακοινωθεί μόνο 3 από τις μπάντες του 3ημερου 12-14 Αυγούστου και αυτές είναι: Moby (ναι παίζει ΚΑΙ εδώ) Skunk Anansie και Deftones.
Εισιτήρια? 50 ευρώ το τριήμερο για τα 1000 πρωτα εισιτήρια, και 15 ευρώ για το τριήμερο κάμπινγκ. αυτές είναι τιμές ρε παιδιά. Και μην ανησυχείτε. Άμα χάσετε τα 1000 πρώτα από εκεί και πέρα το τριήμερο θα κοστολογείται στα 60 ευρώ ενώ τα εισιτήρια ημέρας θα κοστίζουν 25 ευρώ.
Και για να τελειώσουμε, μένουμε λίγο στη Βουλγαρία όπου, τον τελευταίο μηνά έχει αρχίσει και ακούγεται ένα ακόμα φεστιβάλ, εν ονόματι Elevation Festival. Το φεστιβάλ διεξάγεται στο Razlog Valley της Βουλγαρίας (200 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη και λίγο μετά το Bansko) στις 24 και 25 Ιουνίου. Η είσοδος θα είναι 36 ευρώ για την μια ημέρα και 62 και για τις 2.
ΚΑΙ. Εδώ είναι που είμαι λίγο σκεπτικός. Μεταξύ των ονομάτων που εμφανίζονται στο line-up βρίσκονται και αυτά των: Jamiroquai, 30 Seconds to Mars, Cypress Hill,(σημειώστε ότι οι δύο προηγούμενοι παίζουν ο ένας μετά τον άλλο) Parov Stelar Band, Stereo MCs και Delinquent Habits. Αν είναι αληθεια είναι από τις πρώτες μου επιλογές για φέτος το καλοκαίρι. Έκανα ένα μικρό research και κάποιες από τις μπάντες το έχουν προσθέσει στα ημερολόγια τους ήδη. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.
Αρκετά για σήμερα.
Until next time!   






Άρης Μανωλίδης