Αρχείο

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Five Plus One Elements: UFC Ιστορίες: Η Αράχνη - Anderson Silva





  Αν και δεν είμαι μεγάλος fan του mma, ένας αθλητής που σιγούρα μπορώ να ξεχωρίσω είναι ο Anderson Silva, “The Spider”. O 36 χρόνος Βραζιλίανος με μαύρη ζώνη στο Judo, στο Brazilian Jiu Jitsu και στο Taekwondo έκανε το ντεμπούτο του στη μεγαλύτερη διοργάνωση mma το UFC στη  κατηγορία Middleweight, στις 28 Ιουλίου του 2006 με νίκη ενάντια στον ανίκητο τότε Chris Leben. Απέχοντας από τα στάνταρ πρότυπα ένος αθλητή mma, με τατουάζ, μοικάνες και φανταχτερά σορτσάκια, ο Silva έκανε μια σείρα απο 13 συνεχείς νίκες, βγάζοντας knock out στις 19 Ιουλίου 2008 στο Las Vegas, ακόμα και τον ντοπαρισμένο όπως αποδείχθηκε James Irvin. Και έχουμε και λέμε, απο το 1997 μέχρι σήμερα μετράει 31 νίκες με 18  Knockout και 4 ήττες.
  Ένα στοιχείο ακόμα που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι πολύ τεχνικός αθλητής, καθόλου τυχαίο που στον αγώνα με τον Chael Sonnen σπάει το ρεκόρ στις νίκες και στον τελευταίο αγώνα που έδωσε φέτος με τον Yushin Okami ανεβάζει τον πήχυ στον αριθμό συνεχόμενων block μέσα στο κλουβί. Αυτό τον αγώνα θα τον θυμούνται πολλοί καθώς ο Silva πήρε την “εκδίκηση” του για τον αποκλεισμό του πριν απο 5 χρόνια που έφαγε λόγο “φτερνιας” στο πρόσωπο (κάτι που απαγορεύεται στο UFC) αντιμετωπίζοντας πάλι τον Ιάπωνα. Μετά τον αγώνα οι γιατροί βρήκαν ότι ο Silva έπαιζε με τραυματισμένο ώμο κάτι που θα τον κρατήσει πολύ πιθανόν έξω από το UFC μέχρι το 2012.

P.S: Aπορώ όμως γιατί στο βιογραφικό του ανάμεσα στα στυλ πολεμικών τεχνών συμπεριλαμβάνει και την capoeira! …..Λες?.....Μπααα!





Γιάννης Βασσάρας