Αρχείο

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Editorial


Ανανεωμένη μπαίνει η Ελλάδα μετά από την κουραστική περίοδο των εκλογών και με διάφορες αλλαγές. Η μέχρι πρότινος ανεξάρτητη βουλευτής κα. Μπακογιάννη  κάνει μία νέα αρχή στην πολιτική της καριέρα, παρουσιάζοντας το καινούργιο της κόμμα ως την σπίθα για να ανάψει και πάλι η φλόγα της χώρας.

Βέβαια δεν άλλαξαν και όλοι… Η αξιωματική αντιπολίτευση σαν άλλος Μέρλιν συνεχίζει να πιστεύει πως κατέχει την μαγική συνταγή που υπόσχεται πως μέσα σε μία χρονιά μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα και να σώσει τα πάντα.

Η αριστερά από την άλλη για ακόμη μία φορά προσπαθεί να κολλήσει ένα πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης μέσω της απειλής απεργιών και διαδηλώσεων. Κανείς όμως δεν τους έχει πει ότι κρατάνε αεροβόλο.

Η κυβέρνηση μας όμως δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτό το είδαμε από την πρώτη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές. 40-50% Αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα είχαμε με αποτέλεσμα να αποκόπτουν όλο και περισσότερο τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης από την υπόλοιπη Ελλάδα και με κάνουν να αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα αντέξουν κι αυτές και δεν θα φύγουν για βορειότερους προορισμούς. Επιπλέον ανακοινώνουν πως θα παρθούν τελικά νέα μέτρα κάτω από το πρίσμα των νέων στοιχείων που παρουσιάστηκαν στους τροικανούς οι οποίοι θεωρούν αμφίβολη έως αδύνατη την εκχώρηση της τέταρτης δόσης του δανείου, καθώς δεν δείχνουμε σημάδια αποτελεσματικότητας.

Το χειρότερο βέβαια σε όλα αυτά είναι το γεγονός ότι επαληθεύτηκε η εικασία περί Ελλάδας στο ρόλο του πειραματόζωου αφού σιγά σιγά παρατηρούμε κι άλλες χώρες να προσφεύγουν στην δανειοδότηση του ελλείμματος από ΔΝΤ και ΕΕ.

Το πόρισμα μου για αυτή την εβδομάδα είναι λοιπόν ότι πρέπει να σοβαρευτούμε και να δούμε επιτέλους τι συμβαίνει γύρω μας. Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά διάλυσης αυστηρά μεθοδευμένη εκ των έσω και κόσμος γύρω μας περιμένει να δει το θέαμα.

Χαίρομαι βέβαια διότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη. Ο καιρός δεν λέει να παγώσει οπότε κι εμείς δεν χρειάζεται να βάλουμε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη για πετρέλαιο και τα μαγαζιά λειτουργούν κανονικά με τραπεζάκια έξω.

Για Δημοκρατικές Συμμαχίες ακούω και περιμένω πότε επιτέλους θα δημιουργηθεί μια Ελληνική Συμμαχία που θα νοιάζεται πραγματικά γι’ αυτή την χώρα και θα μας πάει μπροστά. Μέχρι τότε υπομονή…!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Υ.Γ. Θα ήθελα να αναφέρω μια απ’ τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πραγματικά θα αλλάξει τον κόσμο. Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ είπε «ναι» στο προφυλακτικό υπό όρους. Για περισσότερα http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=42574964

 

 Κωνσταντίνος Μουράτης