Αρχείο

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνία: We’re jamming and jamming.




Που λέει και ο Bob Marley. Το jamming πρέπει να είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής ενός μουσικού. Είτε είναι η παρέα στο στούντιο, είτε στην παραλία η οπουδήποτε, ένα jam είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Αλλά τι γίνεται όταν είσαι μόνος σου στο σπίτι και θέλεις να jam-άρεις? Worry not, my friends! The Internet is here!



Καλώς τους.

Πάμε να δούμε λοιπόν.

Pro Blues Jam Tracks.


Προσωπικά το αγαπημένο μου. Το site έχει 52 κομμάτια σε διαφορετικά στυλ blues πάνω στα οποία μπορείς να jam-άρεις με άνεση. Φυσικά δεν λείπει ποτέ η ταμπλατούρα με την πεντατονική κλίμακα. Είναι απλό και εύχρηστο. Θα το βρείτε εδω.

Guitar Backing Track.


Άλλο ένα υπέροχο site. Το συγκεκριμένο έχει μια τεράστια λίστα με γνωστά τραγούδια, χωρίς όμως τις κιθάρες. Οπότε ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ένα κομμάτι (το crazy train είναι πολύ δημοφιλές) και να παίξει το κομμάτι στην κιθάρα, με τις δικές του αλλαγές και στυλ. Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη με τραγούδια από Carlos Santana μέχρι Dethklok. Θα το βρείτε εδω.

Between the Licks: Jam corner.


Πιο εξειδικευμένο από τα προηγούμενα 2 site, το jam corner έχει backing tracks για συγκεκριμένες κλίμακες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να παιχτούν άλλες κλίμακες αλλά ότι το backing track είναι γραμμένο πάνω στην συγκεκριμένη κλίμακα. Funk, Blues, Rock και Jazz κομμάτια είναι έτοιμα να τα κατεβάσετε και να διασκεδάσετε. Θα το βρείτε εδω.


Αυτά για σήμερα. Καλά Jam-αρίσματα!




Άρης Μανωλίδης
amanolidis@rouamat.com