Αρχείο

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

The game is afoot: Σπαθιά, Δράκοι και πολύ αίμα

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το gaming έχουν παίξει ένα παιχνίδι με medieval setting είτε ήταν Strategy είτε RPG ή ακόμα και FPS. Προσωπικά αν έπρεπε να προσδιορίσω το χρόνο που έχω ξοδέψει σε αυτά τα games θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ως μονάδα μέτρησης τον μήνα. Αν και πλέον τα σενάρια είναι σχεδόν ίδια (ο εκλεκτός που μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον κόσμο από τον σατανικό θεό/μάγο/βασιλιά) ποτέ δεν θα πω όχι σε ένα καινούργιο game. Ήδη έχω στρίψει την προσοχή μου σε 3 games που μάλλον θα με κρατήσουν μπροστά στην οθόνη για πολύ καιρό.


A Game of Thrones: Genesis
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Καλοκαίρι 2011
 Το βιβλίο το τελείωσα σε τρεις μέρες. Τη σειρά την είδα σε μία μέρα. Αλλά ήθελα και άλλο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί ακόμα μοιράζονται την ίδια επιθυμία μαζί μου. Ευτυχώς στο Cyanide Studio μας άκουσαν και άρχισαν να σχεδιάζουν ένα RTS βασισμένο στα βιβλία. Σύμφωνα με τους developers το στρατιωτικό κομμάτι του παιχνιδιού θα είναι εξίσου σημαντικό με το οικονομικό και το κατασκοπευτικό. Έτσι λοιπόν δεν αρκεί να φτιάξεις ένα μεγάλο στρατό, αλλά θα πρέπει να προστατέψεις τους εμπορικούς δρόμους, να δωροδοκήσεις τους στρατιώτες του αντίπαλου σου, να στήσεις κρυφές συμμαχίες, να φροντίσεις οι αντίπαλοι σου να μην ανακαλύψουν τους “μπάσταρδους”* υιούς σου και πολλά άλλα. The possibilities are endless. Ελπίζω μόνο να μην βιαστούν να το κυκλοφορήσουν.


*τίτλος που προέρχεται από το βιβλίο και κατ’ επέκταση και την σειρά


Elder Scrolls V: Skyrim
Ημερομηνία κυκλοφορίας:11/11/2011Ο βασιλιάς των open world RPGs. Θα χρειαζόμουν ολόκληρες σελίδες για να εξηγήσω τι είναι το Elder Scrolls. Καλύτερα να παίξετε το Oblivion για να πάρετε μια γεύση μέχρι να βγει το καινούργιο chapter. Στο Skyrim όμως δεν θα υπάρχουν   έτοιμα classes. Αντί αυτού θα υπάρχουν 18 skills και γύρω στα 280 perks που θα κάνουν τον χαρακτήρα σας μοναδικό. Επίσης θα έχει ένα καινούργιο ΑΙ system που θα κόβει και θα ράβει το NPC behavior ανάλογα με τη προσωπικότητα του χαρακτήρα. Τέλος θα έχει πολλούς, πολλούς δράκους (Hell yeah!).

Scrolls
Ημερομηνία κυκλοφορίας: N/A

Το Scrolls είναι το επόμενο παιχνίδι της Mojang. Θα συνδυάζει στοιχεία από Trading Card Games και από κλασσικά επιτραπέζια. Αυτά είναι πάνω κάτω όλα τα στοιχεία που έχουμε για το game, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον Markus Persson όπως και πολλοί άλλοι.
Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo The best Star Wars game we will never play.

Έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες video games βασισμένα στο κόσμο του Star Wars, μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά και κατάφεραν να βάλουν τους παίχτες για τα καλά στο ρόλο των γνωστών και μη χαρακτήρων του Star Wars αλλά η αλήθεια είναι πως κανένα μα κανένα από αυτά που επέλεξαν τον πιο μοντέρνο τρόπο παιξίματος , όπως motion control, δεν κατάφερε να μας πείσει ότι είμαστε Jedi και κρατάμε στα χέρια μας τη μοίρα του σύμπαντος. Μέχρι που ο φοιτητής Arthur Nashimoto αποφάσισε να κάνει μια εργασιούλα για τη σχολή του Electronic Visualization Laboratory στο πανεπιστήμιο του Illinois στο Chicago. Μπορείτε να δείτε το μικρούλι project του στο video παρακάτω.HOLY
F****N
S**T!


To project ξεκίνησε ως ένα strategy game και αργότερα εξελίχθηκε σε παιχνίδι για το  TacTile, μια LCD multi touch οθόνη 52 ιντσών. Ελπίζω ο συγκεκριμένος φοιτητής να βρει την κατάλληλη υποστήριξη από εταιρεία σύντομα έτσι ώστε να μοιραστεί με όλο το κοινό των gamers αυτό το εγχείρημα του γιατί πραγματικά μόλις είδα το video έκανα σαν μικρό παιδί απτη χαρά μου. Και μετά έκλαψα γιατί δεν μπορώ να το παίξω. Εκτός αν πεταχτώ στο Chicago. Λες?


Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com