Αρχείο

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Five Plus One Elements: MegaDownhill Naousa


  

Ο Ποδηλατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας MTB Club Naousa διοργανώνει ένα από τα καλύτερα και πιό οργανωμένα downhill events που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Υψομετρική διαφορά... 1.730μ! Η εκκίνηση θα είναι στα 2.035 μ. υψόμετρο και ο τερματισμός στα 305 μ. στο κέντρο της Νάουσας!  Το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου 2011 ένας αγώνας άνευ προηγουμένου για τα Ελληνικά δεδομένα με απίστευτη οργάνωση-σήμανση-προστασία. Ένα downhill που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αυτά του εξωτερικού ούτε σε οργάνωση, ούτε σε επίπεδο δυσκολίας ή διάρκειας. Το διήμερο Πανελλήνιων αγώνων θα διεξαχθεί  στο όρος Βέρμιο στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγαδιών για τις κατηγορίες Παίδων - Εφήβων - Ανδρών/ Κορασίδων - Νεανίδων – Γυναικών. Το αλπικό τοπίο κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον τον αγώνα καθώς προσφέρει πολλές εναλλαγές τοπίου και εδάφους. Τρελές κλίσεις, λάσπη, χώμα, βράχια και ρίζες δέντρων είναι πράγματα που προσφέρει απλόχερα το Βέρμιο. Εκεί βάζουν το χέρι τους οι διοργανωτές προσθέτοντας  pipes, drops  γεφυρες και άλματα για να δημιουργήσουν την απόλυτη εμπειρία downhill.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
  Η διαδρομή του DHΙ θα είναι άρτια σηματοδοτημένη 7 ημέρες πριν την εκκίνηση των αγώνων. Στον αγώνα όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια ανεπίσημη (μη χρονομετρημένη) αγωνιστική κατάβαση. Η χρήση Κράνους full face καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (θώρακας, επιγονατίδες και επιαγκονίδες) που απαιτείται από τους κανονισμούς UCI είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Κατά την διεξαγωγή του αγώνα απαγορεύονται ποδηλάτες να βρίσκονται εντός της διαδρομής.

 
  Και όταν λέμε οργάνωση...
Radios:  Θα υπάρχει ασύρματη επικοινωνία σε όλη την διάρκεια της διαδρομής από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό για την αποφυγή μποτιλιαρισμάτων και τραυματισμών.
Split Crews:  Ανά 50 αθλητές θα εισέρχεται και θα διασχίζει όλη τη διαδρομή μοτοσικλετιστής για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων μέσα σε αυτή.
Yellow Flags:  Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι κριτές (>60) οι οποίοι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος θα εφιστούν την προσοχή των αθλητών με κίτρινη σημαία.

  Είναι μια διοργάνωση που θα προωθήσει, θα αναδειξει το downhill και θα αυξήσει το κοινό   της ορεινής ποδηλασίας αναδιαμφισβήτητα! Έχει τύχει να πάω στο Βέρμιο και σας πληροφορώ ότι τα τοπία είναι μαγευτικά, το μέρος είναι ο ορισμός της απόδρασης ! Πάρτε μια γεύση από το Official video 1st Megadownhill Naousa 2011.












Γιάννης Βασσάρας
gvassaras@rouamat.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου