Αρχείο

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

The Geek Limbo: Fan-made movies do it better pt 2
   Έχω μαζέψει στο παρελθόν μερικά από τα καλύτερα fan-made trailers/mini movies βασισμένα σε αγαπημένα videogames για όλους εσάς τους τυχερούς που δε χρειάζεται να τα ψάχνεται στο αχανέστατο ιντερνετς. Η αγάπη και το μεράκι που δείχνουν οι δημιουργοί τέτοιων video θα ‘πρεπε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις εταιρείες παραγωγής ταινιών που αποφασίζουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη γνωστά video games. Σήμερα έχω ακόμη μερικά τα οποία με άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

1)Starcraft: Final Metalmorphosis


OH. MY. GOD.

Αντίθετα με τα περισσότερα live action trailers, εδώ έχουμε ένα cgi trailer που απεικονίζει μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του Starcraft κατά τη διάρκεια του Brood War. Η ποιότητα είναι απαράμιλλη και αγγίζει τα στάνταρ των αντίστοιχων trailer της Blizzard υστερώντας όμως ελάχιστα αφού αντί να φτιαχτεί από ολόκληρες ομάδες σχεδιαστών, ο δημιουργός είναι μόνο ένα άτομο, ο Chris "Freespace" Ciocotisan. Σοβαρά, γιατί ο εν λόγω κύριος δεν δουλεύει ήδη για την Blizzard?

2)Voltron: The End


Είναι γνωστό στους geek κύκλους ότι μία ταινία βασισμένη στη cartoon σειρά Voltron είναι εδώ και χρόνια εγκλωβισμένη στη development hell. Στο εν λόγω live action video παρακολουθούμε το επακόλουθο μίας μεγάλης μάχης στην οποία ο Voltron ηττήθηκε και ο πιλότος του Red Lion χρησιμοποιεί τις τελευταίες του στιγμές για να μεταδώσει στη Γη το μήνυμα της ήττας τους και να προετοιμαστούνε κατάλληλα. Πραγματικά φανταστικό trailer με πρωταγωνιστή τον Tim Omudson σε σκηνοθεσία από τον Alex Albrecth.

3)The Secret Of the Monkey Island movie trailer


Όταν είχα πρωτοδεί την ταινία Pirates of the Caribbean δε μπορούσα να μην παρατηρήσω ότι είχε πάρα πολλές ομοιότητες με τη σειρά adventure games Monkey Island καθώς τόσο οι χαρακτήρες όσο και σκηνές από την ταινία έμοιαζαν παρμένες αυτούσιες από το παιχνίδι. Η εν λόγω υποψία μου πριν λίγο καιρό επαληθευθηκε καθώς διάβασα ότι όντως το Pirates of the Caribbean ξεκίνησε ως κινηματογραφική μεταφορά του Monkey Island αλλά κάπου έμπλεξε η Disney και αποφάσισε να βασιστεί η ταινία σε ένα theme park ride της και απλά να κρατήσει στοιχεία από το game. Στο παραπάνω μοντάζ βλέπουμε σκηνές της ταινίας με ήχο από το The Curse Of Monkey Island και βλέπουμε πως οι ομοιότητες είναι παραπάνω από προφανείς.
Βαγγέλης Σωφρονάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου