Αρχείο

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

The Geek Limbo: Comic book review: Old man Logan




   Το Wolverine: Old man Logan είναι μία ιστορία 8 τευχών γραμμένη από τον Mark Millar που όμως τα γεγονότα του δεν ισχύουν στο παρόν του Marvel Universe αλλά είναι περισσότερο μία διαφορετική προοπτική για το μέλλον των γνωστών υπερηρώων,





   Στο κόσμο του Old man Logan οι κακοί έχουν νικήσει. Έτσι απλά. Μετά από μία απόφαση να οργανωθούν όλοι κάτω από τον ίδιο σκοπό κατάφεραν να εξαπολύσουν μία αιφνίδια επίθεση σκοτώνοντας τους περισσότερους υπερήρωες. Ο Wolverine έχοντας επιζήσεις αποφασίζει να ζήσει ειρηνικά όση ζωή του μένει και ξεκινάει μια οικογένεια και δουλεύει ως αγρότης στο Sacramento. Η χώρα ολόκληρη έχει διαιρεθεί σε διαφορετικές περιοχές που ανήκουν στον Dr Doom, Kingpin, Red Skull (o οποίος αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος της Αμερικής) και στην οικογένεια του Hulk. O Logan χρειάζεται επειγόντως λεφτά για να πληρώσει τους ιδιοκτήτες της γης του, τους rednecks εγγονούς του Hulk, που απειλούν αυτόν και την οικογένεια του, γι’ αυτό και αναλαμβάνει μια δουλειά που του προτείνει ο τυφλωμένος Hawkeye, ως οδηγός για να τον βοηθήσει να παραδώσει ένα μυστικό παράνομο πακέτο στην άλλη άκρη της χώρας.



   Το Old man Logan με συγκλόνισε. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δυνατές ιστορίες που κυκλοφόρησε ποτέ η Marvel. Ο Mark Millar καταφέρνει να εγκλωβίσει το πνεύμα ενός πονεμένου και μετανιωμένου για τα λάθη του παρελθόντος Wolverine που προσπαθεί να εξιλεωθεί ζώντας μία όσο γίνεται φυσιολογική ζωή χωρίς βέβαια να δημιουργεί μια βαρετή ιστορία, κάθε άλλο. Ποτέ δεν έχουμε δει τον Wolverine τόσο εκτεθειμένο και ανθρώπινο πολεμώντας ενάντια πιθανοτήτων και καταστάσεων από τις ελπίδες είναι δεδομένο πως έχει ήδη χάσει στο παρελθόν. Κάθε τεύχος είναι γεμάτο εκπλήξεις και αποτυπώνει ένα ξεπεσμένο μέλλον που η μόνη του ελπίδα είναι να σκάσει μύτη ο Galactus και να τον καταπιεί για μεσημεριανό.



   Η ιστορία μπορεί να συγκριθεί πολύ άνετα με το αντίστοιχο έπος του Batman, The Dark Knight Returns γραμμένο από το Frank Miller καθώς και στα 2 comic παρακολουθούμε 2 γερασμένους υπερήρωες που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε έναν αφιλόξενο πια για αυτούς κόσμο όπου η επιστροφή τους κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη είναι και τα σημάδια του χρόνου φαίνονται επάνω τους τόσο εμφανισιακά όσο και πνευματικά. Η ιστορία του Old Man Logan κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2008 στα τεύχη Wolverine 66-72 και έληξε το Σεπτέμβριο του 2009.




Βαγγέλης Σωφρονάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου