Αρχείο

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

The Geek Limbo: Πως η DC έχασε τη μπάλαΗ DC τελευταία έβλεπε τη Marvel να κερδίζει έδαφος στη μάχη για την κυρίαρχη θέση των comics και σε μία κίνηση που μόνο πανικοβλημένη και αψυχολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί αποφάσισε να πατήσει το restart σε όλες της τις σειρές. ΟΛΕΣ. Ολική επαναφορά, πως το λενε?Η απόλυτη σύγχυση προκλήθηκε όταν ανακοινώθηκε πως ιστορίες όπως το Killing Joke, Batman Inc, Skittle Lantern και Death in the family θα υποτίθεται ότι έχουν συμβεί κανονικά με διαφορές όπως ότι ο Joker πυροβόλησε την Batgirl αλλά αυτή δεν είναι πλέον παράλυτη (μία ιστορία που έχει τηρηθεί κατά γράμμα σε όλα τα franchise της DC), ο Superman και Lois Lane δεν παντρεύτηκαν ποτέ και o νέος
κόσμος θα εξελίσσεται 5 χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου superhero που προφανώς θα είναι ο Superman.Ώπα κάτσε, 5 χρόνια?? Τι 5 χρόνια?? Σε 5 χρόνια δηλαδή ο Batman είχε στην υπηρεσία του ως Robin τους Dick Grayson, Jason Todd και Tim Drake και σαν να μην έφταναν αυτά, 5 χρόνια πριν γίνει Batman γκάστρωσε την Talia Al'Ghul ώστε μετά να έχει τον 10χρονο Damian Wayne ως Robin του. This makes perfect sense.

NOT.
  


Καταλαβαίνω γιατί η DC θέλει να έχει μερικές σειρές από τις οποίες ένας νέος αναγνώστης να μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να έχει ιδέα τι σήμαιναν τα events όπως Final Crisis, Flashpoint και πολλά άλλα, όμως με αυτή τη νέα τροπή πραγμάτων απλά ύψωσαν το μεσαίο δάχτυλο στους πιστούς fans της και τους είπε κατάμουτρα «ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ». Εντάξει όχι και τζάμπα, αλλά η πλειοψηφία των nerdουλων ακολουθεί συγκεκριμένα franchise γιατί υπάρχει ολόκληρο backstory και βίωσαν τους αγαπημένους τους ήρωες μέσα από φοβερές ιστορίες να μεγαλώνουν μαζί τους. Δεν το αναιρείς έτσι αυτό. Η Marvel για να αποφύγει κάτι τέτοιο ξεκίνησε το παράλληλο σύμπαν με τίτλο Ultimate το οποίο όποτε γουστάρει πατάει και ένα reboot και όλα καλά.

Το νήμα του μυστηρίου θα λυθεί τέλη Αυγούστου που θα κυκλοφορήσουν τα νέα τεύχη.Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου