Αρχείο

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

The Geek Limbo: Το Assassin’s Creed γίνεται ταινία




            Η Sony μόλις αγόρασε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά της γνωστής σειράς βιντεοπαιχνιδιών, Assassins Creed, πράγμα που δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν που έχει ερθει σε επαφή με κάποιο AC game. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς είναι η κινηματογραφική τους προσέγγιση και το σενάριο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία ακόμα ιστορία του Dan Brown γεμάτο συνωμοσίες, ταξίδια στο χρόνο και απόκρυφους συμβολισμούς.

            Θα πρέπει όμως όλοι μας να προετοιμαστούμε για κάποια βασικά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα για κινηματογραφικές μεταφορές αγαπημένων μας games και συνεπώς απογοητευόμαστε συνέχεια. Άμα περιμένετε να αποδοθεί σωστά η ήδη περίπλοκη ιστορία του AC τότε ξεχάστε το. Σίγουρα θα υπάρξουν απλοποιήσεις, περικοπές και αλλαγές ώστε ο μέσος θεατής να αντιληφθεί το story αφού μιλάμε για ένα από τα επόμενα κινηματογραφικά blockbuster της Sony.

Υπάρχει περιθώριο για να γίνει μία καταπληκτική μεταφορά αλλά οι περισσότεροι από μας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, θα είμαστε ευχαριστημένοι με οποιαδήποτε ιστορία του AC, είτε του Altair είτε του Ezio, αρκεί να περιλαμβάνει parkour, εναέριες δολοφονίες, συνωμοσίες και μυστήριους τύπους που κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είναι δολοφόνοι ακόμα και αν κυκλοφορούν με περίεργες στολές και κουκούλες μέσα σε όλο τον κόσμο. Σκηνοθέτης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι κανένας Michael Bay.


Βαγγέλης Σωφρονάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου