Αρχείο

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Exit music for a film: HesherΚατηγορία : Δράμα (με heavy metal παρεμβολές)                                                                                                                                                  

Ένα θλιμένο σπίτι, ένας λυπημένος πατέρας, ένας λυπημένος γιος και μια γιαγιά που δεν μπορεί πλεον να κρατήσει το σπίτι.
Αυτή ήταν η κατάσταση στο σπίτι του μικρού Τι-Τζέι ο οποίος είχε χάσει προσφάτως την μητέρα του σε αυτοκινητιστικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

     Μια μέρα πηγαίνοντας με το ποδήλατο στο σχολείο ο Τι-Τζέι σκόνταψε και έπεσε απ’ αυτό, νευριασμένος έριξε ένα τούβλο και έσπασε το παράθυρο ενός μισογκρεμισμένου σπιτιού χωρίς να ξέρει ποιός έμενε εκεί.. «Εκρηκτική» η πρώτη επαφή του μικρού με τον Χέσερ, έναν μαλλιαρό, μουσάτο, μέταλ τύπο που θα εισέβαλε για τα καλά στη ζωή του. Στην αρχή μοιάζει σαν ένας φανταστικός φίλος, σαν να υπάρχει μόνο στο μυαλό του Τι-Τζέι, όμως είναι 100% αληθινός. Λίγο αργότερα, ο μυστηριώδης αυτός τύπος αποφασίζει να μείνει στο σπίτι του Τι-Τζέι και παρουσιάζεται ως φίλος του. Ο πατέρας του τον δέχεται παθητικά,χωρίς να το πολυσκεφτεί ενώ για την γιαγιά ο Χέσερ έγινε μια ευχάριστη παρέα (ίσως η μόνη στο σπίτι).

     Προσπαθώντας να ξεφύγει από το νταή του σχολείου που τον κυνηγούσε έφτασε στο πάρκινγκ ενός σούπερ-μάρκετ και για καλή του τύχη μια υπάλληλος, η Νικόλ, τρέχει να τον υπερασπιστεί. Ο μικρός ξεπληρώνει την χάρη στην καινούργια του φίλη πηγαίνοντας της ένα παγωτό την επόμενη μέρα στη δουλειά της. Όταν ο Χέσερ κατάλαβε τα αισθήματα του Τι-Τζέι για την Νικόλ αποφασίζει να βοηθήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο τρόπος του δεν άρεσε και πολύ στον Τι-Τζέι που του ζήτησε να φύγει από το σπίτι. Νευριασμένος ο μικρός αποφασίζει να  πάρει εκδίκηση από τον Ντάστιν (τον νταή) αλλά τα πράγματα δεν παν όπως τα περίμενε ώσπου εμφανίζεται ο Χέσερ για να τον σώσει και να τον εκνευρίσει πιο πολύ.

     Την επόμενη μέρα το πρωί γυρνόντας σπίτι ο Τι-Τζέι έμαθε για την απώλεια της γιαγιά του. Ετοιμάστηκε και πήγε με τον πατέρα του για την τελετή. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Χέσερ και διακόπτει την τελετή για να βγάει τον δικό του λόγο και να πάει την γιαγιά την βόλτα που της υποσχέθηκε. Γιος και εγγονός ακολουθούν και ξεσπούν. Τους ξύπνησε και έφυγε αφήνοντάς τους ένα δώρο.


     Πρωτότυπη σκηνοθεσία από έναν πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Spencer Susser. Ο ρόλος του Χέσερ θα μπορούσε να είναι από άλλη ταινία, θα μπορούσε να μην υπάρχει καν ίσως, αλλά υπάρχει και κάνει την ταινία να ξεχωρίζει. Ένα δράμα με εκπλήξεις, αστείες σκηνές και μέταλ καταστάσεις που κάνουν αυτήν την ταινία τόσο ωραία αλλά και περίεργη και πιθανόν να βρει αδιάφορους τους υποστηρικτές  του κλασικού κινηματογράφου.

Το
cast της ταινίας :

Στον ρόλο του
Hesher ο Joseph Gordon-Levitt. Ναι, είναι ο ίδιος τύπος που παίζει στο Inception, στο 500 days of summer,  στο 10 things I hate about you, κ.α. Φανταστική ερμηνεία από έναν ηθοποιό που δεν τον έχουμε συνηθίσει σε τέτοιους ρόλους. Να τον θυμάστε πάντως, τα προσεχή χρόνια θα τον δούμε αρκετά πιστεύω.

Η
Natalie Portman καταφέρνει να πείσει σαν Nicole (μια καθημερινή άχαρη κοπελίτσα) αλλά παρόλο το αναμφίβολα μεγάλο υποκριτικό της ταλέντο, δεν μπορεί να υποκριθεί την άσχημη! Επίσης δεν την έχουμε συνηθίσει σε τέτοιους ρόλους. 

O Rain Wilson ως Paul Forney στον ρόλο του πατέρα. Θα τον έχετε ακουστά από κωμωδίες όπως το The  Rocker, Super κ.α. καμία σχέση με τον υποτονικό, θλιμένο άντρα που υποδύεται. 

Devin Bronchu είναι το όνομα του μικρού που πρωταγωνιστεί ως T.J.

Και η γιαγιά, Piper LaurieΣωτήρης Καρύδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου