Αρχείο

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

The game is afoot: E-gaming @ ΔΕΘ:Αυλαία




 Έπεσε λοιπόν η αυλαία για την 76η ΔΕΘ και μαζί της τελείωσε και το e-gaming. Μιλώντας με την διοργανώτρια εταιρία, την Reload Entertainment, μπορούσα εύκολα να διακρίνω τον ενθουσιασμό τους για το εγχείρημα τους και την θέληση τους να αναδείξουν τον χώρο των E-sports στο ελληνικό κοινό. Βέβαια στην υλοποίηση υπήρχαν μικροπροβλήματα όπως καθυστερήσεις στα tour, κακή ποιότητα στα stream, lag στα games που χρησιμοποιούν on-line clients. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι τέτοιο στην χώρα μας, και αυτά τα προβλήματα συγχωρούνται λόγω απειρίας.

  Αυτό που με εξέπληξε (ευχάριστα) ιδιαιτέρως ήταν το επίπεδο των παικτών. Δεν περίμενα να δω τόσο καλό gameplay σε ελληνικό tour, αφού στην ουσία δεν υπάρχει ελληνική σκηνή ακόμα (ελπίζω!).

  Το CS: Source τελείωσε με τους EnRo GRIFFINS GREECE, μια ομάδα με αρκετή εμπειρία, να κερδίζουν το έπαθλο. Στο CS 1.6, οι Delinquent Habits σάρωσαν τις υπόλοιπες ομάδες, πράγμα απόλυτα λογικό αν λάβουμε υπόψη τις συμμετοχές της ομάδας σε competitive ladders και events. Στο Starcraft 2 επικράτησε ο Greekarmy ενώ στο League of Legends πρώτοι βγήκαν οι Wannabees.

  Το e-gaming είναι ένα βήμα. Μικρό ή μεγάλο είναι στην κρίση του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες για να γνωρίσει το ελληνικό κοινό τον χώρο των E-sports.




Χαρίλαος Χυτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου