Αρχείο

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κουτσομπόλα μέσα μου: Η κουζίνα της μαμάς δεν βγάζει καλά φαγητά...

Ο κόσμος τον έμαθε από τη μικρή οθόνη, από τις γαστρονομικές προτάσεις του στην εκπομπή «Η κουζίνα της μαμάς». Αυτό, όμως, που δεν ήταν γνωστό και αποκάλυψε ο ίδιος ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι ότι κάποια στιγμή η ζυγαριά του έδειχνε 52 κιλά, καθώς ήταν στα όρια της νευρικής ανορεξίας, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η υγεία του. Οι συμβουλές του για υγιεινή αλλά και ισορροπημένη διατροφή αποδείχτηκαν ανεφάρμοστες στον ίδιο του τον εαυτό!
  Τον «ξύπνησε» μια καλή του φίλη, η Ρεβέκκα, η οποία δυστυχώς, μολονότι βοήθησε τον Ευτύχη να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη νευρική ανορεξία και πέθανε. «Προτιμούσα να φάω λίγο ή να μη φάω καθόλου από το να φάω κάτι που θεωρούσα ότι θα μου έριχνε τη διάθεση και την ενέργεια. Η έξτρα χαζομάρα ήταν ότι έκανα αερόβια γυμναστική κι έτσι έχασα μυϊκή μάζα» αποκάλυψε ο συμπαθής παρουσιαστής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Λοιπόν».
  Αφορμή στάθηκε ένα πρόσφατο μήνυμα που έγραψε ο Ευτύχης στον λογαριασμό του στο Facebook: «Όσοι με θυμάστε πριν τρία χρόνια, ήμουν υπερβολικά αδύνατος, πετσί και κόκαλο. Είχα χάσει βάρος σε επικίνδυνο επίπεδο και πολλοί φίλοι και συγγενείς έσπευσαν να με προειδοποιήσουν και να με βοηθήσουν… Είδα τη ζυγαριά στα 52 κιλά. Έφτασα στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας και χρειάστηκε να με ξυπνήσει μια φίλη. Ήταν αυτή που με ταρακούνησε και με βοήθησε να βάλω μυαλό. Την ευχαριστώ και της ζητώ συγγνώμη που δεν πρόλαβα να τη χαιρετήσω. Ήταν 30 ετών και πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας». Ο θάνατος της Ρεβέκκας πλήγωσε αφάνταστα τον Ευτύχη , αλλά την ίδια ώρα τον δυνάμωσε: «Ξέρω ότι από εκεί που με βλέπει θέλει μόνο να χαμογελώ και να συνεχίσω αυτό που ήθελε να κάνει» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ευτύχης Μπλέτσας ξεπέρασε το πρόβλημά του και είναι έτοιμος πλέον να γράψει δύο βιβλία από την εμπειρία του: ένα εγχειρίδιο διατροφικής ευφυΐας και ένα βιβλίο θετικής ενέργειας.
Πηνελόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου