Αρχείο

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

13 Ολόκληρα χρόνια!

Η Google έγινε 13 ετών και κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Στην αγγλική γλώσσα το "ρήμα" (ας το πω έτσι) "google" έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster! Η αρχή έγινε το Σεπτέμβριο του 1998, όταν έστησαν την εταιρία τους στο Γκαράζ της Σούζαν Γουτζσίκι στην Καλιφόρνια.
1999:  Προσέφερε τη δυνατότητα αναζήτησης κυβερνητικών εγγράφων των ΗΠΑ, με την ονομασία «Uncle Sam».
2000: Η Yahoo χρησιμοποιεί επίσημα την μηχανή αναζήτησης της Google. Παράλληλα ξεκινάει μια νέα υπηρεσία, το adwords, ένα πρωτοπόρο  αυτοματοποιημένο σύστημα διαφημίσεων.
2001:  Ξεκινά το Google Images,  μια μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για εικόνες.
2003:  Ξεκινά το σύστημα στοχευόμενης διαφήμισης περιεχομένου. Την ίδια χρονιά εξαγοράζει την εταιρία Pyra Labs, δημιουργό του Blogger.
2004:  Ξεκινά και το Gmail που έχει καθιερωθεί πλέον σαν ένας από τους καλύτερους πάροχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
2005:  Τα Google Maps κάνουν την εμφάνισή τους. Λίγα χρόνια μετά «οι χάρτες» βρίσκονται σε κάθε συμβατή συσκευή.
2006: Η Google εξαγοράζει την πρωτοποριακή πύλη youtube. Παράλληλα την εμφάνιση του κάνει το Google Checkout, ένας τρόπος για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές.
2007: Παρουσιάζει το λειτουργικό σύστημα Android. Ένα λογισμικό που η ίδια η Google παρουσιάζει ως την πρώτη ανοικτή πλατφόρμα για κινητές συσκευές.
2008: Η χρονιά του Google Chrome.
2009: Την εμφάνιση της κάνει η Picassa, μια διαδικτυακή εφαρμογή για τις εικόνες σας.
2010: Προσφέρει στους χρήστες την Google TV. Επίσης κάνει τα πρώτα της βήματα στην κοινωνική δικτύωση με το Buzz το οποίο βασίζεται στις λειτουργίες του Gmail.
2011: εγκαινιάζει το Google + (plus).


Happy Birthday Google!!!Πηνελόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου