Αρχείο

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: September Madness




Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Σεπτέμβριος (well, DUH) και προτού με βρίσετε σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό. Δεν είναι ούτε σχολεία, ούτε εξεταστικές (όσες δεν ακυρωθούν) ούτε το κρύο του φθινοπώρου. Η επιστροφη του κόσμου στις πόλεις σημαίνει ότι ξεκινούν και τα live! Ναι φυσικά θα μου πείτε. ΟΛΑ μέσα στην εξεταστική. Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στις συναυλίες του επόμενου μήνα. Με χρονολογική σειρά πάντα.

 

2 Σεπτεμβρίου.


Sleeping Pillow και Viper Vikings, ζωντανά στη Μονή Λαζαριστών, στην Θεσσαλονίκη. 
Η βραδιά ξεκινά με τους καταπληκτικούς Viper Vikings  και με την παρουσίαση της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς. Dance και ηλεκτρονική μουσική θα είναι εκεί για να σας πάρει τα μυαλά και να σας κάνει να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσης. Ακολούθουν οι Sleeping Pillow, ένα rock/trip hop συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, που, όπως και οι Viper Vikings, μετρούν πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ προπώληση στα Metropolis και στα ταμεία της Μονής Λαζαριστων, ενώ τιμή ταμείου την ημέρα της συναυλίας είναι 10 ευρώ.
Ώρα Έναρξης 21:30

7 Σεπτεμβρίου.


Dub Inc. live στο Τεχνοπολις στο Γκάζι της Αθήνας. Μια από τις μεγαλύτερες reggae dub μπάντες EVER! Κατευθείαν από τη Γαλλία στην πολη σας!
Τιμή Εισιτήριου 25 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:30

Πυξ Λαξ στην Θεσσαλονίκη! Με νέο reunion επιστρέφουν στην σκηνή με μια συναυλία στο Καυτατζογλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης. Τιμή Εισιτήριου:  Αρένα 11 Ευρώ, Κερκίδες 15 Ευρώ.

8 Σεπτεμβρίου


Οι Dub Inc. αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη, στον Μύλο με εισιτήριο 22 ευρώ προπώληση, 26 στην είσοδο.

10 Σεπτεμβρίου


Οι Πυξ Λαξ στην Μαλακάσα (Terra Vibe) Τιμή εισιτήριου 11 ευρώ προπώληση, 15 στην είσοδο.

11 Σεπτεμβρίου.


Στο Entertainment stage της Αθήνας έρχονται οι Suede του The Beautiful Ones, του Trash και του She’s in Fashion. Τιμή εισιτήριου 35/40 ευρώ.

14 Σεπτεμβρίου


Vanessa Mae στο Ηρώδειο Αττικής. Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στο σύγχρονο βιολί επιστρέφει στην Ελλάδα για μια συναυλία. Οι τιμές είναι βέβαια τσουχτερές (από 50 έως 180 ευρώ) αλλά αν μπορείτε να τα διαθέσετε, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εμπειρία ζωής.

16 και 17 Σεπτεμβρίου.


Ξεκινά, για άλλη μια χρονιά, το Reworks Festival στην Θεσσαλονίκη. Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα, φέτος θα φιλοξενήσει μουσικούς από electro, techno, dubstep, funk, soul, jazz και άλλα είδη μουσικής.  Για τους καλλιτέχνες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδω. Τιμές εισιτήριου 28 ευρώ για το μονοήμερο και 40 για το διήμερο.

24 Σεπτεμβρίου.


Οι θρυλικοί Sanctuary μετά από χρόνια απουσίας από τη σκηνή, λόγο υποχρεώσεων με άλλες μπάντες, επιστρέφουν για να επαναπροσδιορίσουν τον όρο metal μουσική. Ο Warell Dane και η παρέα του θα σας περιμένουν στο Principal Club στην Θεσσαλονίκη και στο Gagarin 205 Live Music Space, στην Αθήνα, στις 25 Σεπτεμβρίου. Τιμή 25 ευρώ το κεφάλι.

30 Σεπτεμβρίου


Στην τελευταία περιοδεία πριν τη διάλυση τους, έχουμε την τιμή να απολαύουμε για τελευταία φορά τους θρυλικούς doomsters, Cathedral. Θα σας περιμένουν στο Block 33 της Θεσσαλονίκης στις 30 και στο Gagarin 205 Live Music Space την επομένη μερα. Τιμες εισιτήριων 20 με 30 ευρώ ανάλογα με το πότε θα πάρετε το εισιτήριο σας. (όσο πιο νωρίς τόσο πιο φθηνό.)

Την ίδια μέρα, στο Κύτταρο της Αθήνας, εμφανίζονται οι Dub Pistols, μια άκρως καλοκαιρινή dub μπάντα από το Λονδίνο. Αντίστοιχα, την επομένη μέρα εμφανίζονται στο Block 33 της Θεσσαλονίκης.  Τιμές παίζουν από 10 μέχρι 15 ευρώ.


Σε άλλα νέα, την τιμητική τους είχαν οι Adele και οι Foo Fighters στα Mtv Video Music Awards που έγιναν την Κυριακή. Συγκεκριμένα, η Adele κέρδισε 4 βραβεία (Μοντάζ, Σκηνοθεσίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κινηματογραφίας) για το τραγούδι Rolling in the Deep. Στην κατηγορία Καλύτερο Ροκ Βίντεο, οι Foo Fighters πήραν το βραβείο για το βίντεο του Walk. To βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς όμως, το απέσπασε η Katy Perry για το τραγούδι της, Firework

Δείτε τα εν λόγω βίντεο





Άρης Μανωλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου