Αρχείο

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

The game is afoot: Σπαθιά, Δράκοι και πολύ αίμα

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το gaming έχουν παίξει ένα παιχνίδι με medieval setting είτε ήταν Strategy είτε RPG ή ακόμα και FPS. Προσωπικά αν έπρεπε να προσδιορίσω το χρόνο που έχω ξοδέψει σε αυτά τα games θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ως μονάδα μέτρησης τον μήνα. Αν και πλέον τα σενάρια είναι σχεδόν ίδια (ο εκλεκτός που μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον κόσμο από τον σατανικό θεό/μάγο/βασιλιά) ποτέ δεν θα πω όχι σε ένα καινούργιο game. Ήδη έχω στρίψει την προσοχή μου σε 3 games που μάλλον θα με κρατήσουν μπροστά στην οθόνη για πολύ καιρό.


A Game of Thrones: Genesis
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Καλοκαίρι 2011




 Το βιβλίο το τελείωσα σε τρεις μέρες. Τη σειρά την είδα σε μία μέρα. Αλλά ήθελα και άλλο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί ακόμα μοιράζονται την ίδια επιθυμία μαζί μου. Ευτυχώς στο Cyanide Studio μας άκουσαν και άρχισαν να σχεδιάζουν ένα RTS βασισμένο στα βιβλία. Σύμφωνα με τους developers το στρατιωτικό κομμάτι του παιχνιδιού θα είναι εξίσου σημαντικό με το οικονομικό και το κατασκοπευτικό. Έτσι λοιπόν δεν αρκεί να φτιάξεις ένα μεγάλο στρατό, αλλά θα πρέπει να προστατέψεις τους εμπορικούς δρόμους, να δωροδοκήσεις τους στρατιώτες του αντίπαλου σου, να στήσεις κρυφές συμμαχίες, να φροντίσεις οι αντίπαλοι σου να μην ανακαλύψουν τους “μπάσταρδους”* υιούς σου και πολλά άλλα. The possibilities are endless. Ελπίζω μόνο να μην βιαστούν να το κυκλοφορήσουν.


*τίτλος που προέρχεται από το βιβλίο και κατ’ επέκταση και την σειρά


Elder Scrolls V: Skyrim
Ημερομηνία κυκλοφορίας:11/11/2011



Ο βασιλιάς των open world RPGs. Θα χρειαζόμουν ολόκληρες σελίδες για να εξηγήσω τι είναι το Elder Scrolls. Καλύτερα να παίξετε το Oblivion για να πάρετε μια γεύση μέχρι να βγει το καινούργιο chapter. Στο Skyrim όμως δεν θα υπάρχουν   έτοιμα classes. Αντί αυτού θα υπάρχουν 18 skills και γύρω στα 280 perks που θα κάνουν τον χαρακτήρα σας μοναδικό. Επίσης θα έχει ένα καινούργιο ΑΙ system που θα κόβει και θα ράβει το NPC behavior ανάλογα με τη προσωπικότητα του χαρακτήρα. Τέλος θα έχει πολλούς, πολλούς δράκους (Hell yeah!).

Scrolls
Ημερομηνία κυκλοφορίας: N/A

Το Scrolls είναι το επόμενο παιχνίδι της Mojang. Θα συνδυάζει στοιχεία από Trading Card Games και από κλασσικά επιτραπέζια. Αυτά είναι πάνω κάτω όλα τα στοιχεία που έχουμε για το game, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον Markus Persson όπως και πολλοί άλλοι.




Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου