Αρχείο

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

The Geek Limbo: Wii U!





Λίγο πριν το κλείσιμο της φετινής E3, η Nintendo έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας τη νέα της κονσόλα με τίτλο Wii U κερδίζοντας έτσι όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και το βραβείο για το πιο σαχλό όνομα κονσόλας όλων των εποχών (γουίουυυ!). Δείτε το βίντεο της παρουσίασης παρακάτω.


Η βασική απορία της πλειοψηφίας που είδαν το βίντεο είναι αν μιλάμε για μία νέα κονσόλα η απλά για ένα νέο controller καθώς δεν έγινε η αποσαφήνιση από την Nintendo και πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι η Nintendo δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου. Προφανώς και μιλάμε για μια νέα κονσόλα, απλώς έγινε η αρχική παρουσίαση του controller και των νέων δυνατοτήτων και τρόπων παιξίματος που προσφέρει. Η κυκλοφορία του Wii U έτσι και αλλιώς, δεν αναμένεται σε λιγότερο από ένα χρόνο οπότε το hardware του και τα games που θα το συνοδέψουν δεν είναι έτοιμα ακόμα. Τα χαρακτηριστικά του Wii U είναι τα εξής αν και μέχρι την κυκλοφορία του ενδέχεται να αλλάξουν:

Γραφικά: Ειδικά σχεδιασμένο chip AMD RV770 (WOLF) που λειτουργεί στα 766Mhz κατασκευασμένο με λιθογραφία 32nm process 1398 Gflops, εφοδιασμένο με 512ΜΒ μνήμης τύπου XDR2.

Επεξεργαστής: Ειδικά σχεδιασμένος IBM Power 6 (FOX) κατασκευασμένος με λιθογραφία στα 32nm. Διαθέτει 4 πυρήνες με καθένα να έχει δυο συμμετρικά hardware threads και η συχνότητα του επεξεργαστή να μπορεί να φτάσει στα 3,5GHz

Οπτικό μέσο
: Ειδικά σχεδιασμένο τύπου δίσκοι (δεν είναι σίγουρο ακόμα άμα μιλάμε για Bluray drive) και συμβατότητα με δίσκους Wii.

Αποθηκευτικό χώρος:
 Δίσκος 2,5'' χωρητικότητας 250/320GB , επεκτάσιμος μέσω καρτών SD/SDHC

Χειριστήρια: 4 USB 2.0 θύρες και συμβατότητα με όλων των τύπων controllers του Wii.

H Nintendo κατά τη γνώμη μου απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το gaming δεν είναι θέμα γραφικών αλλά νέων εμπειριών. Σίγουρα η Sony και η Microsoft θα κυκλοφορήσουν κονσόλες που θα ξεπεράσουν σε ισχύ το Wii U αλλά από τη στιγμή που το Wii U θα έχει υποστήριξη και από άλλα studio ανάπτυξης παιχνιδιών (πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά), θα δούμε τίτλους που βλέπουμε μόνο σε Xbox και Playstation να προσαρμόζονται στο τρόπο παιξίματος του Wii U προσφέροντας έτσι στους gamers νέες εμπειρίες και όχι μόνο σε πιο family-friendly τίτλους που έχουμε συνηθίσει από το Wii.



Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου