Αρχείο

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

2010 fair well...

Κατ' αρχήν να πω Χρόνια Πολλά σε όλους σας και να έχουμε μια καλή χρονιά!!!
Πολλά ήταν αυτά που συνέβησαν φέτος και πολλά αυτά που θα συμβούν. Μιας και ο καθένας από εμάς αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα και αντιλαμβάνεται την οποιαδήποτε αλλαγή διαφορετικά, από την δική του σκοπιά, θα ήθελα να διαβάσουμε κάτι από τον κάθε συντάκτη ξεχωριστά σχετικά με το 2010.

Κωνσταντίνος Μουράτης

Featherweight

Το 2010 ηταν μια χρονια επος! Απο την αυγη του μεχρι και τη ληξη του το συγκεκριμενο διακεκριμενο κομματι χρονου ταραξε νερα και εκοψε πισινους. Πηραμε μια προγευση απο φανταστικα πρωτοτυπα και ιδιατερα previews αλλα κρινοντας απο τα λιγοστα νεα μοντελα του ετους νομιζω οτι θα ειμαστε μια τυχερη γενια αυτοκινητοφιλων... Μια φραση που ταιριαζει αρκετα στην προκειμενη περιπτωση ειναι το “history in the making”. Και το λεω αυτο γιατι απλα οπως λενε και οι turner Bachman Overdrive “ακομη δεν ειδατε τιποτα” και τα καλυτερα ερχονται συμπληρωνω εγω. Βεβαια απο την αλλη οι συνθηκες ειναι τετοιες ωστε αν καποιος εχει τη θεληση μπορουν να γινουν θαυματα αλλα και κατακλυσμιαιες καταστροφες. Μπορει στο μελλον να δουμε απο εκπληκτικες κατασκευες που θα κλεβουν τη δοξα απο το δημιουργο τους στην ατυπη κοντρα του ποιος ειναι πιο τελειο κατασκευασμα ή και να μιλαμε για εκπληκτικες κατασκευες που μας ταραζαν τα μυαλα... παλια που ειχαμε μαλλια. Either way, παντως δεν θα στερεψουμε απο θεματα συζητησης και κρινοντας απο την προετοιμασια που εχει γινει απο την πλευρα των βιομηχανιων τα επομενα χρονια το μονο σιγουρο ειναι οτι θα δουμε καμποσα καινουργια. Το 2010 παντως μεχρι να καταλαβουμε που το πηγαινε ο κοσμος του αυτοκινητου μας αλλαξε τα φωτα και μιλαμε για proper ψυχολογικο mind fuck με δρακους με αιμορροϊδες και ιεριες με περιεργα γουστα στα χορταρικα και οχι χολυγουντιανες αηδιες του M. Night Shyamalan. Απο το υβριδικο 918 Spyder με τα 600+ αλογα του και την οικολογικη συνειδηση και την πολυαναμενομενη Aventador με τον νεο V12 και τα το πρωτοποριακο ISR κιβωτιο της (Independent Shifting Rod, που λενε οτι θα ειναι 2 φορες πιο γρηγορο απο οποιοδηποτε αντιστοιχο διπλου συμπλεκτη) μεχρι τα ταπεινα Twinair και TSI ολα στον κοσμο των τετρατροχων ηταν καταπληκτικα και αξιζουν μεχρι και το τελευταιο δεπτερολεπτο προσμονης μεχρι την ελευση τους. Το τελος της πρωτης δεκαετιας του νεου αιωνα ηταν λιγο επισοδειακο αλλα τουλαχιστον τελειωσε και οι βασεις για το μελλον μπηκαν, εμεις το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να καθισουμε αναπαυτικα και να απολαυσουμε τη διαδρομη...

Καλη χρονια και καλες βολτες!

Βαγγέλης Σωφρονάς a.k.a. Τhe Geek Limbo

Το 2010 ήταν απο μία τις πιό μυστήριες χρονιές για τους gamers τα τελευταία χρόνια. Όχι πως δε βγήκαν καλά games, αλίμονο. Κάθε χρόνο βγαίνουν εξαιρετικές κυκλοφορίες, άλλες χρονιές περισσότερες και άλλες λιγότερες και όποιος διαφωνεί είναι κολλημένος στο παρελθόν και δεν έχει εξαιρέσεις, αφαιρέσεις, διαιρέσεις.Τι ήταν αυτό όμως που έκανε το 2010 ίσως λιγότερο δημιουργικό από άλλες χρονιές?

1)Πολλά sequels.
Ειλικρινά δε θυμάμαι άλλη χρονιά να μεσουρανούν τόσο sequels η έστω spin-offs κάποιων ήδη υπάρχοντων gaming franchises. Δε ξέρω άμα φταίει η οικονομική κρίση για το γεγονός οτι οι εταιρείες δεν επενδύουν σε τελείως καινούργια concepts και games, πράγμα πολυ πιθανόν, πάντως σαν gamer αισθάνθηκα οτι οι εταιρείες έχουν επαναπαυθεί με το ποια ονόματα είναι ήδη γνωστά στο ευρή κοινό. Μία ματιά στα top games της χρονιάς σε πολλα sites είναι αρκετή για να καταλάβετε τι εννοώ. Mass Effect 2, Starctaft 2, Uncharted 2, Halo Reach, Assassin's Creed 2, Call of Duty: Black Ops, Medal of Honour, Red Dead Redemption ήταν μερικές απτις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Ποιοτικότατες μεν, σε ασφαλή μονοπάτια δε. Θα μ' αρεζε να δω εταιρείες να ρισκάρουν με τελείως νέες ιδέες ακόμα και αν αυτές δε χαρούν τόσο την επιτυχία άλλως κυκλοφοριών. Έτσι προκύπτουν τα κρυμμένα διαμαντάκια άλλωστε.

2)Motion Control Gaming
Oh boy, here we go again...ρε Sony και Microsoft, οι καταναλωτές επέλεξαν τις κονσόλες σας γιατί ΔΕΝ είναι Wii. Το Wii έχει ένα πιό family friendly και party χαρακτήρα γι'αυτό και έχει και το ανάλογο target group. Ναι ρε fanboys μη φωνάζετε, υπάρχουν και hardcore games για το Wii, 5-6 games τουλάχιστον -αχαχούχα-. Το θέμα είναι οτι απ' την αρχή της ανάπτυξης του Wii και των παιχνιδιών του δώθηκε βάρος στην λειτουργικότητα και αξιοπιστία του motion control γιατί πάνω σ'αυτό βάσισε η Nintendo τη κονσόλα της. Δυστυχώς, μερικούς μήνες μετα την κυκλοφορία του PS Move και του Microsoft Kinect, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως δεν ικανοποιήθηκαν οι αναμενόμενες προσδοκίες. Παιχνίδια χωρίς φαντασία, τεχνικά προβλήματα και πολλά άλλα προβλήματα συνόδευσαν την έναρξη τους. Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για το Kinect αλλά ελπίζω να μη ταϊσουν για πολύ ακόμα την αγορά με αποτυχημένες απόπειρες motion control gaming.

2010, άπειρα ευχαριστώ για τις 140 τουλάχιστον ώρες που πέρασα παίζοντας Mass Effect 2 (ξέρω, σας έχω πρήξει) και πόσες άλλες παίζοντας δεκάδες άλλες φοβερές κυκλοφορίες. 

Να' μαστε καλά να περνάμε καλά. Καλή χρονιά!

Πηνελόπη

Το 2010 ήταν μια χρονιά με μεγάλη κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά και lifestylική!Γάμοι,χωρισμοί, κερατώματα, γέννες, oscar κλπ. Όλα μαζί για ακόμα μια χρονιά μας έκαναν να έχουμε μια δικαιολογία για να σταθούμε μπροστά από μια τηλεόραση ή έναν υπολογιστή ψάχνοντας λεπτομέρειες πάνω σε αυτά τα θέματα. Εμένα προσωπικά μου φάνηκε μια συνηθισμένη χρονιά μόνο που φέτος καταλάβαμε περισσότερο πως όλοι σφάζονται για όλο και περισσότερη δημοσιότητα, όπως π.χ. η Beyonce ή η Gaga! Με λίγα λόγια κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια... αλλά εμείς ποτέ δεν βαριόμαστε! Έχουμε το κουτσομπολιό μέσα μας! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αριθμός των χωρισμών(π.χ.)έμεινε ίδιος μόνο που σε κάθε διαζύγιο έπεσαν λίγο τα λεφτά λόγω κρίσης, μην σκάτε όμως κρίση είναι και περνάει! Μια χρονιά ήταν αυτή, έχουμε ακόμα μπροστά μας ουυυυυ!
Καλή χρονιά σε όλους... όσοι είχατε μια ωραία χρονιά να είναι ίδια και αυτή που μας έρχεται, όσοι πάλι όχι σας εύχομαι τα καλύτερα και παντα με υγεία...

Κωνσταντίνος Μουράτης
Αχχχ, το 2010... Ήρθε κι έφυγε και μας μπήκε και μας βγήκε σαν εραστής (μέρες που είναι το τοποθετώ πιο κόσμια). Τολμώ να πω πως είναι μια χρονιά που πραγματικά στιγμάτισε την παγκόσμια ιστορία και ειδικά την Ελλάδα. Τόσες αλλαγές, τόσες δολοπλοκίες, εντάσεις, συμπλοκές και έρωτες και μίση. Δεν ξέρω τι να πρωτοπιάσω... Από την ανάληψη της κυβέρνησης του Πράσινου Ήλιου που μόνο φως δεν έφερε στην χώρα μας μέχρι την κατακρεούργηση του Ελληνισμού διεθνώς. Τις εκρηκτικές διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά εργοστάσια και όπλα μεταξύ Βόρειας Κορέας και υπόλοιπου κόσμου και την μεγαλύτερη θαλάσσια μόλυνση στην ιστορία με το κόλπου του Μεξικού... 
Αν λοιπόν πρέπει να πω τι είναι αυτό που μου έμεινε απ' το 2010, είναι η συνεχής προσπάθεια να κατηγορούμε άλλους για δικά μας λάθη και να ψάχνουμε αφορμές προκειμένου να πράξουμε όπως εμείς θέλουμε αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Θυμάμαι την κα. Μέρκελ να κατηγορεί επανειλημμένα την Ελλάδα για την κρίση και στην συνέχεια τον κ. Παπανδρέου να κατηγορεί την κρίση για την κατάντια της Ελλάδας. Θυμάμαι επίσης καλοφαγάδες να φοβούνται να παραδεχθούν τα λάθη τους και να δηλώνουν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε...
Αν λοιπόν υπάρχει κάτι για το οποίο ελπίζω για το 2011 είναι το εξής: Είθε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και πιο λογικοί. Να ξυπνήσουμε, να δράσουμε και πάνω απ' όλα να γίνουμε πιο ανθρώπινοι. Τέλος εύχομαι όταν ο Σιρινάκης δηλώσει ότι έβγαλε ροζ DVD με διάσημη αυτή η διάσημη να το κάνει και να μην μας κοροϊδεύει! ;-p 
Ευχαριστώ το 2010 για τις αμέτρητες συγκινήσεις που μου χάρισε ως οικονομολόγο με τα spreads να ανεβοκατεβαίνουν και τα οικονομικοπολιτικά παρασκήνια να παίρνουν φωτιά. Εύχομαι σε όλους να έχουν μια καλή χρονιά και να μην δίνουν σημασία στα κανάλια. Τα χειρότερα έπονται λένε άλλα δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να το βάζουμε κάτω. Ηθικόν ακμαιότατον και θα πάμε μπροστά. 

Καλή Χρονιά σε όλους από το RouaMat και σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε και μας στηρίζετε. Ελπίζουμε να σας κρατήσουμε παρέα και φέτος με τις στήλες μας.
Χαρούμενο 2011!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου