Αρχείο

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

The game is afoot: Free to Play for real: Open Source




Στον σύγχρονο κόσμο του Gaming που εταιρίες-κολοσσοί προσπαθούν να  στραγγίξουν τους παίκτες από τα τελευταία τους ευρώ (βλέπε EA,Activision), υπάρχουν ακόμα ιδεαλιστές προγραμματιστές που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν δωρεάν διασκέδαση και γνώση για όλους.


Ξεκινώντας έχουμε το MegaGlest ένα RTS με 7 races με ξεχωριστά units και tech trees. Βέβαια υπάρχουν και δεκάδες mods (πάντα δωρεάν) που προσθέτουν νέα races,maps και units και επεκτείνουν το gameplay. Επίσης στη σελίδα του παιχνιδιού μπορείτε να βρείτε servers και/ή άλλους παίκτες για να παίξετε μαζί ή αντίπαλοι.


Για όσους έχουν λιώσει στα advetures και ιδιαίτερα στο Myst,o κόσμος του Myst Online: Uru Live υπόσχεται ατέλειωτες ώρες ψαξίματος. Ο κάθε παίκτης είναι μια ξεχωριστή οντότητα που πρέπει να συνεργαστεί με τους άλλους για να επιλύσουν γρίφους και να συνεχίσουν το main story του παιχνιδιού. Το φιλικό και ώριμο community του Myst Online αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα από το χάος που επικρατεί στο Internet.


Τέλος αν λατρεύετε τον μανιώδη ρυθμό των FPS,το Warsow θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με το γρήγορο gameplay του και το καρτουνίστικο περιβάλλον του. Μάλιστα το ESL το έχει αναγνωρίσει ως game ικανό για Competitive Environment και διοργανώνονται συχνά online tours.


Η λίστα όμως των Open Source games είναι τεράστια και με λίγο ψάξιμο θα βρείτε πολλούς ενδιαφέροντες τίτλους. Είτε θέλετε απλά να σκοτώσετε την ώρα σας είτε είστε επίδοξοι game developers αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά.




Χαρίλαος Χυτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου