Αρχείο

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

The game is afoot: All your bar are belong to us!





Μια συνηθισμένη Κυριακή του περασμένου μήνα γύρω στα 100 άτομα μαζεύτηκαν σε μια Βρετανική pub στο San Francisco για να απολαύσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Καθόλου περίεργο, μόνο που δεν παρακολούθησαν ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ, ούτε κάποιο άλλο σπορ. Όλες οι τηλεοράσεις του μαγαζιού έδειχναν τους MC και Puma να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για 50.000 $ στο Starcraft. Οι υπόλοιποι θαμώνες τους κοίταζαν με περιέργεια και δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί αυτοί οι τύποι αντάλλαζαν bro-fists επειδή ένας στρατός από εξωγήινα όντα που λέγονται Zergs κατάστρεφε έναν στρατό από ανθρωπορομπόwhatnot όντα που ονομάζονται Protoss.

Μα δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Τέτοια events ,τα λεγόμενα Barcrafts, είναι συνηθισμένο φαινόμενο πλέον στην περιοχή. Φυσικά οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών πετάνε από την χαρά τους για τη καινούργια πελατεία και με το χρόνο όλο και περισσότερα bars και pubs υιοθετούν βραδιές Barcraft.

Πολλά άλλαξαν τα τελευταία 4 χρόνια στην σκηνή των e-sports. Ζωντανά events αναμεταδίδονται παγκοσμίως (και σε HD!) με εκφωνητές και σχολιαστές, μεγάλες εταιρίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα δώσει το μεγαλύτερο έπαθλο σε σημείο να μιλάμε πλέον για εκατομμύρια, ενώ άλλες γίνονται σπόνσορες για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους σε ένα κοινό που συνεχώς μεγαλώνει.

Οι εποχές αλλάζουν, και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες γενιές δεν θα βρίσκουν αλάνες για να παίζουν. Έτσι θα στραφούν στο home entertainment και αναπόφευκτα τα e-sports θα ανθίσουν περισσότερο. Καλώς ή κακώς... 




Χαρίλαος Χυτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου