Αρχείο

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

The game is afoot: What goes around, comes around…Την Τετάρτη το απόγευμα, ήμουν ένας από τους τυχερούς που πρόλαβαν να δουν το Tribunal της Riot από κοντά. Η Riot είναι μια σχετικά μικρή εταιρία που έχει να διαχειριστεί ένα από τα δημοφιλέστερα online games. Το ανθρώπινο δυναμικό που έχει για βλέπει reports και να πράττει ανάλογα ήταν μικρό ενώ οι παίκτες αυξάνονται κάθε μέρα. Και φυσικά, όπως και σε κάθε online game,πάντα θα υπάρχουν trolls, griefers και τα λοιπά. Γι' αυτό ανακοίνωσε την δημιουργία του Tribunal.

Μέσα από το Tribunal οι παίκτες θα κρίνουν αν κάποιος παίκτης είναι άξιος τιμωρίας. Οι παίκτες θα έχουν στη διάθεση τους τα reports,το chat log και το score του παίκτη από το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και από άλλα παιχνίδια του “κατηγορούμενου”. Κρίνοντας από αυτά θα μπορεί να επιλέξει αν πρέπει να τιμωρηθεί (Punish) ή όχι (Pardon) ένας παίκτης. Αν η πλειοψηφία των κριτών αποφασίσουν την τιμωρία τότε ο παίκτης θα παραπέμπεται στην Riot για την τελική ποινή. Οι παίκτες θα ανταμείβονται με το currency του παιχνιδιού αν η απόφαση τους αντιστοιχεί στην πλειοψηφία. Επίσης θα υπάρχει ένα captcha και ένα ελάχιστο χρονικό του ενός λεπτού που σκοπό έχουν να ωθήσουν τους κριτές να διαβάσουν τα report.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δύσκολα το Tribunal θα είναι αποτελεσματικό. Πρώτον δεν πιστεύω ότι το κοινό του Internet στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν είναι αρκετά ώριμο για κάτι τέτοιο. Δεύτερον πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί ένα κύμα Punish στην προσπάθεια απόκτησης εύκολου IP (το in-game currency του παιχνιδιού). Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο χώρο του Internet τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ο χρόνος θα δείξει


Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου