Αρχείο

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

WCG 2011

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς, αναγνώστες και συντάκτες του RouaMat, περάσαμε μερικές φορές από το στάδιο του gaming. Μπορεί όχι στα επίπεδα της παράνοιας και παραγκωνισμού της κοινωνικής ζωής, αλλά σίγουρα στα συνηθισμένα εξάωρα σε ένα internet cafe ή και στο σπίτι μας. Θα ήταν λοιπόν ανήκουστο να αφήσουμε απ' έξω έναν τόσο συναρπαστικό και εξτασιαστικά γρήγορα εξελίξιμο χώρο, όπως αυτόν των E-sports. Θα ήθελα λοιπόν να καλωσορίσω στην ομάδα του RouaMat ένα κατά τον υπόλοιπο κόσμο, τέρας γνώσεων του αντικειμένου, τον Χαρίλαο με την καινούργια του στήλη κάθε Σάββατο, που θα μας κρατάει ενήμερους επί του θέματος.
Κ. Μουράτης

Εδώ και δυο βδομάδες ανακοινώθηκαν οι επίσημοι τίτλοι των WCG. Για όσους δεν γνωρίζουν τον χώρο των competitive E-sports, τα WCG είναι οι “ολυμπιακοί” των online games. Κάθε χρόνο διαγωνίζονται οι καλύτεροι των καλύτερων σε παιχνίδια που επιλέγονται από επιτροπή αλλά και από παίκτες. Φέτος οι τελικοί των World Cyber Games θα διοργανωθούν στην Νότια Κορέα.


Οι περισσότεροι τίτλοι που ανακοινώθηκαν δεν αποτελούν έκπληξη. Φέτος  η Blizzard πρωταγωνιστεί με τρεις τίτλους. Για άλλη μια φορά επιλέχτηκε το Warcraft III, και το Starcraft ΙΙ αντικατέστησε τον προκάτοχο του. Η μεγάλη έκπληξη είναι η επιλογή του World of Warcraft : Cataclysm καθώς αποτελεί το πρώτο MMORPG που  θα συμμετάσχει στα WCG.

Μια ακόμα έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Call of Duty : Black Ops του οποίου τη θέση “έκλεψε” το Crossfire χάρη στο κοινό του. Αναμενόμενη ήταν η επιλογή του Counter Strike 1.6 όπως και του Tekken 6 που πρωταγωνίστησαν το 2010. Το Fifa 2011 πήρε και αυτό τη θέση του προηγούμενου τίτλου της σειράς.

Τέλος, ακούγεται ότι η Riot πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό για να γίνει official partner και να συμπεριληφθεί το League of Legends, γεγονός που δυσαρέστησε το κοινό του DotA και του ΗοΝ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος το WCG θα τραβήξει το ενδιαφέρον των gamers και των εταιριών του χώρου.
Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com2 σχόλια:

  1. Oraio ar8ro !! Kali epitixia se olous na poume kai na sunexisoume na vlepoume oraia ar8ra apo ton filo mas ton xarilao ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη αρχη, Χαριλαε!! Ωραιο Θεμα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή