Αρχείο

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

The game is afoot: Οι ήρωες επέστρεψαν





   Ένας από τους πιο κλασσικούς τίτλους στον χώρο των turn-based strategies, το Heroes of Might & Magic απέκτησε έναν καινούργιο διάδοχο. Το studio άλλαξε και μαζί του άλλαξε και ο τίτλος σε Might & Magic: Heroes VI. Ναι, εντάξει, δεν είναι και τόσο συνταρακτική η αλλαγή. Ευτυχώς όμως το ίδιο έγινε και με το gameplay. Φαίνεται ότι στην Blackhole Games σέβονται την παράδοση και κράτησαν σχεδόν αυτούσια όλα αυτά που έκαναν το παιχνίδι ξεχωριστό.

   Στο  Might & Magic: Heroes VI καλείστε λοιπόν να χτίσετε και να αναβαθμίσετε τα διάφορα κτίρια στην πόλη σας,να φτιάξετε στρατό και μαζί τους ήρωες σας να διεκδικήσετε πρώτες ύλες, αντικείμενα και να κατακτήσετε τις πόλεις των αντιπάλων σας. Ότι κάνατε πάντα. Βέβαια οι πρώτες ύλες μειώθηκαν σε τέσσερις και τα factions σε πέντε. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο προσβάσιμο στους νέους χωρίς να αλλάζει δραστικά το gameplay. Ένα καινούργιο feature είναι το alignment system. Βάσει των επιλόγων που θα κάνετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα δίνουν στον χαρακτήρα σας διαφορετικά abilities. Για παράδειγμα ο Cleric μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε Confessor και Inquisitor. Ο Confessor μπορεί να healάρει και να ενισχύσει την άμυνα του στρατού, ενώ ο Inquisitor μπορεί να αυξήσει την ζημιά που κάνει ο ίδιος και ο στρατός του. Όλο αυτό αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων στρατηγικών και προσθέτει ποικιλία.

   Όμως το M&M:Heroes VI έχει και αρκετά προβλήματα. Υπάρχει μια πληθώρα από bugs και glitches στα γραφικά που μερικές φορές γίνονται ιδιαίτερα εκνευριστικά. Αυτά όμως διορθώνονται με 1-2 patch. To χειρότερο όμως είναι η απαίτηση του παιχνιδιού να παίζεις online για να έχεις πρόσβαση σε όλα το content. Ο server είναι αρκετά προβληματικός. Πολλές φορές μπορεί να χάσετε αρκετές ώρες παιχνιδιού εξαιτίας ενός disconnect. Το να παίζεις online πρέπει να είναι θέμα επιλογής ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι που κάθε game μπορεί να κρατήσει ώρες.

  Το  M&M: Heroes VI αξίζει τα λεφτά του. Παρόλο που είναι πιο φιλικό προς το νέο παίκτη,παραμένει ένα από τα πιο ανελέητα παιχνίδια και δεν συγχωρεί λάθη. Αν έχετε χρόνο πραγματικά αξίζει το κόπο.




Χαρίλαος Χυτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου