Αρχείο

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Exit music for a film: THOR

Ναι, υπήρχε κάποιος λόγος που δεν αναγνωρίζατε το όνομα Σωτήρης στην ανάρτηση προ μίας ώρας, όπως επίσης υπάρχει και λόγος που τον αποκάλεσα ελπιδοφόρο. Ο λόγος είναι ότι ο Σωτήρηρης αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας του RouaMat και κάνει το αρθρογραφικό του ντεμπούτο στα γενέθλια μας! Συνεπώς Σωτήρη καλωσόρισες και είθε να μας φέρεις τύχη!





   Πουέντε Αντίγιο – Νέο Μεξικό. Η επιστήμονας Τζέιν Φόστερ (Natalie Portman) μαζί με την βοηθό της Ντάρσι Λούις (Kat Dennings) και τον καθηγητή της Έρικ Σέλβιγκ (Stellan Skasgard) κυνηγάει μια καταιγίδα όταν καταλάθος χτυπάει με το αμάξι της έναν άνδρα.

   Μερικούς γαλαξίες μακριά – Άσγκαρντ. Ο Βασιλιάς Όντιν (Anthony Hopkins!) διηγείται στους νεαρούς διάδοχους, Θορ (Chris Hemsworth)  και Λόκυ (Tom Hiddleston),  ιστορίες από τον μεγάλο πόλεμο με τους παγογίγαντες, πως κατάφεραν να σώσουν τους ανθρώπους και να οδηγήσουν τους παγογίγαντες πίσω στο Μπάιφροστ και να πάρουν το μεγαλύτερο θυσαυρό τους, το σεντούκι. Η μέρα που ο Θορ θα ανεβεί στον θρόνο έφτασε , αλλά η τελετή θα διακοπεί όταν 3 παγογίγαντες προσπάθησαν να κλέψουν το σεντούκι. Ο Θορ τότε θα αγνοήσει τις διαταγές του πατέρα του και θα πάει με τον αδερφό του και μερικούς φίλους στο Μπαιφροστ να αναζητήσει απαντήσεις (και καλά..ξύλο ήθελε να παίξει). Ο Όντιν εμφανίζεται όταν τα πράγματα δυσκολεύουν,τους γυρίζει όλους στο Άσγκαρντ, πέρνει τις δυνάμεις του Θορ και τον εξορίζει, θνητό πλεον, στη γη.. 


   Κάπως έτσι βρέθηκε στο Νέο Μεξικό, γνώρισε την Τζέιν και από τότε η γη είναι ασφαλέστερη.

Όσο ο Θορ ήταν στη γη, ο Λόκυ ανέλαβε την ηγεσία του Άσκαρντ καθώς ο Όντιν αρρώστησε (κάπως ξαφνικά). Όταν ο Λόκυ συμμάχησε με τους παγογίγαντες οι φίλοι του πήγαν να φέρουν τον Θορ πίσω. Και έτσι έγινε.. Με το Μιόλνιρ (το σφυρί του) στο χέρι επέστρεψε στο Άσγκαρντ για να αντιμετωπίσει τον αδερφό του. Η γέφυρα έσπασε.. η επικοινωνία με τη γη χάθηκε και χάθηκε και ο Λόκυ μαζί της.

  

  Σε γενικές γραμμές είναι μια ωραία ταινία δράσης που δεν σε αφήνει εύκολα αδιάφορο (ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερη σε διάρκεια), με πολύ ωραία εφέ, μαγικά σκηνικά από άλλους πλανήτες  και καλές ερμηνείες. Το soundtrack της ταινίας χρεώνεται ο Patrick Doyle, με μοναδική εξαίρεση το κομμάτι Walk των Foo Fighters.



BONUS

“Thor will return in avengers”. Υπομονή λοιπόν 1 χρόνο.. το 2012 ο φουσκωτός μας φίλος θα επιστρέψει με παρέα τον Captain America και τον Iron man στην ταινία “Avengers”. Δυστυχώς το Thor 2 θα αργήσει λίγο..



 

Σωτήρης Καρυδάς

1 σχόλιο: