Αρχείο

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Red Hot Chili Peppers!




  Στις 15 Ιουλίου κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα, τρεις μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που έπρεπε, λόγο leak, το πρώτο τραγούδι από τον νέο δίσκο των Red Hot Chili Peppers, εν ονόματι “The Adventures of Rain Dance Maggie”.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο άλμπουμ, με τον τίτλο “Im With You” είναι το πρώτο άλμπουμ της μπάντας μετά το εκπληκτικό Stadium Arcadium του 2006 και το single είναι η πρώτη κυκλοφορία μετά το Hump de Bump που κυκλοφόρησε το 2007. 
Είναι επίσης, ο πρώτος δίσκος με τον Josh Klinghoffer στην θέση του κιθαρίστα, μετά την αποχώρηση του John Frusciante το 2009. Οπότε, όπως και να χει, ξεκινάμε την ακρόαση με διάφορες επιφυλάξεις αλλά και περιέργεια.  Από την αρχή φαίνεται ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό. Το groove του Flea είναι εκεί. Η φωνή του Kiedis, (ο οποίος ΔΕΝ έχει ελληνικές ρίζες, έχω βαρεθεί να το ακούω), είναι εκεί. Τα κρουστά (γιατί το τραγούδι δεν έχει μονό τύμπανα) είναι υπέροχα. Ακόμα και ο Klinghoffer αποδίδει πέρα από τις προσδοκίες μου. After all, δεν είναι νέος στην μπάντα αφού ήταν ο touring guitarist της μπάντας στην περιοδεία για το Stadium Arcadium το 2007. Είναι όμως διαφορετικό. Με έβαλε σε μια ροη σκέψεων. Αυτές οι σκέψεις με ταξίδεψαν σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού και κατέληξα, κάπου στις τελευταίες νότες του τραγουδιού, να το λατρεύω. Μπορεί να το άκουσα και 10 συνεχόμενες φόρες. 
  Χθες, ανακάλυψα ότι εδώ και μερικές μέρες, συγκεκριμένα από τις 17 Αύγουστου, κυκλοφορεί το νέο music video για το The Adventures of Rain Dance Maggie. Μια λέξη ταιριάζει. ΕΙΚΟΝΙΚΟ. Απλά και ωραία, η μπάντα μαζεύεται στις 30 Ιουλίου σε μια ταράτσα στο Venice Beach, California, και παρουσιάζει το νέο της τραγούδι μπροστά σε εκατοντάδες περαστικούς. Τα πλανά είναι σκέτη ιδιοφυία. Το στήσιμο της μπάντας απίστευτο. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα βίντεο που δείχνει πόσο αγαπημένοι είναι οι Red Hot Chili Peppers από το κοινό τους, και πόσο και οι ίδιοι διασκεδάζουν από τέτοιου είδους εμφανίσεις.
Λεπτομέρειες για το cd θα έχετε στο επόμενο άρθρο καθώς το cd κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.





Άρης Μανωλίδης

1 σχόλιο:

  1. Οι RHCP είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα και το καινούργιο τους Cd το περιμένουμε εδώ και τόσο καιρό που ακόμα και χάλια να είναι (που από όσο φαίνεται το ακριβώς αντιθέτω ισχύει) εγώ θα το έχω από τους πρώτους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή