Αρχείο

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

The game is afoot:Dreamhack:Επίλογος



Μία λέξη μπορεί να περιγράψει το Dreamhack 2011. Epic. Απλά. Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε ήταν ότι δεν ήμουν εκεί. Τα streams,τα shoutcast,σχεδόν όλα λειτούργησαν άψογα. Υπήρχαν μόνο μερικές τεχνικές δυσκολίες με τα PC,πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Παίκτες έβγαλαν το καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας θέαμα απείρου κάλλους σε gamers ανά τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές οι Ευρωπαίοι επικράτησαν σε CS,Heroes of Newerth και League of Legends.

Οι SK κατέκτησαν το 3ο τους Dreamhack στο CounterStrike νικώντας τους περσινούς νικητές mTw με 2-0.Απέσπασαν 9600$ και hardware ενώ οι mTw μοιράστηκαν 4800$.Τρίτοι ήρθαν οι Natus Vincsere κερδίζοντας 1600$.

Τις επιτυχίες για την Ευρώπη συνέχισαν οι Fnatic στο Heroes of Newerth υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους με τον Tal 'Fly' Aizik να επιβεβαιώνεται ως ο βασιλιάς του Drafting. Για αυτή τους την προσπάθεια οι Fnatic ανταμείφθηκαν με 8800$ και πρόκριση στο Dreamhack Winter 2011 ενώ οι δεύτεροι Reason Gaming και οι τρίτοι TS Gaming απέσπασαν 4800$ και 2400$ αντίστοιχα.

Αλλά οι Fnatic δεν σταμάτησαν στο HoN. Κατέκτησαν το Season 1 Championship του League of Legends όπου ο Shushei θεωρήθηκε από πολλούς ο καλύτερος παίκτης του Dreamhack για το LoL. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο ιδιαίτερα σε games μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικάνικων ομάδων με τους Γάλλους against all authority (aAa) να παίρνουν την δεύτερη θέση και του; Αμερικάνους TeamSoloMid να έρχονται τρίτοι. Το LoL είχε το μεγαλύτερο Prize pool με τους Fnatic να κερδίζουν 50.000$ και τους aAa και TSM να ακολουθούν με 25.000$ και 10.000$ αντίστοιχα.

Στο Starcraft o τίτλος κρίθηκε ανάμεσα σε Δύση και Κορέα με τον Καναδό  Liquid.HυΚ να κερδίζει τον Κορεάτη Moon μετά από 5 games με 3-2. Όμως οι Ασιάτες κατάφεραν να κατακτήσουν τις 3 από τις 4 πρώτες θέσεις γεγονός που δείχνει τη βαθιά επιρροή που έχει το Starcraft στην Ασία.

Μεγαλύτερος νικητής του Dreamhack; Η Riot που με την επιθετική της διαφήμιση κατάφερε να φέρει 200.000 και πάνω κόσμο στο stream της σε δεδομένη στιγμή ενώ ο συνολικός αριθμός των unique viewers έφτασε τους 900.000.Φαίνεται το μοντέλο της Riot έφερε νέο κόσμο στα e-sports και ακούγεται πως η Valve θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο για το DotA 2.



Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου