Αρχείο

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Editorial: Εδώ το καλό γιαόυρτι!



Ο Αλ Καπόνε σε κάποια φάση της ζωής του είπε την εξής φράση «είμαι υπέρ του πολιτισμένου διαλόγου όταν η ωμή βία δεν φέρνει αποτέλεσμα».  Πολύ πριν από αυτόν δε, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν την εξής  παροιμία «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».  Ο νεοέλληνας παίρνοντας τα “καλύτερα” στοιχεία κι απ’ τις δύο αποφάσισε να μπει σε ένα ρόλο vigilante όπου θα περάσει το μήνυμα του στην εξουσία, λίγο πιο ωμά.

Η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται λοιπόν και το περιστατικό Χατζηδάκη το είδαμε σε επανάληψη, όχι σε τόσο βίαιη εκδοχή βέβαια, με τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πεταλωτή σε ρόλο πρωταγωνιστή. Μετά λοιπόν από κάθε λογής γιαούρτι και βρισιά (ακούστηκε και κάτι για πέτρες αλλά δεδομένου ότι δεν υπήρξε επίσημη δήλωση αλλά ούτε και τραυματισμός, δεν το πιστεύω) η κυβέρνηση πήρε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα για τις προθέσεις και απόψεις του λαού. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε βέβαια λίγο αργότερα, όταν δηλώθηκε από τον ίδιο τον κ. Πεταλωτή, αλλά και από συναδέλφους του, ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι αποδεκτά και αποτελούν αισχρότητες. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την μη χρήση βίας, μόνο που στην εν λόγω περίπτωση πέρα από την λεκτική βία (που σε τελική ανάλυση με τον μαλ@#% ως την πιο συνήθη λέξη της νεοελληνικής μην ψαχνόμαστε για αβρότητες) και μία γρήγορη μάσκα προσώπου, δεν έγινε κάτι το αισχρό. Από την άλλη με τον άμεσο εκβιασμό των πολιτών και πολιτικών, αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο (ή χρεοκοπία), τον βιασμό της οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας του λαού και την γενικότερη εξυπηρέτηση ιδίων και ξένων συμφερόντων από την μεριά της κυβέρνησης, τα λόγια της απέναντι όχθης θα έπρεπε να μετριάζονται. Στο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας λοιπόν, μπορώ μόνο να πω ότι η βία φέρνει βία και αν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον (και πρέπει να τα αποτρέψουμε προτού έχουμε χειρότερα), καλό θα είναι να βρούμε την αρχική πηγή βίας και αυτή σίγουρα δεν είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες.

Προχωρώντας παρακάτω στην επικαιρότητα, κάτι που πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι το θέμα του κροίσου Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με το οποίο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν κοινή πρόταση για την παραπομπή του στην δικαιοσύνη. Όλα λοιπόν δείχνουν να κινούνται προς την ενοχοποίηση του για το θέμα τον υποβρυχίων, μόνο που ο ίδιος φαίνεται να θέλει να δηλώσει αθώος και θύμα μίας πλεκτάνης που στήθηκε γύρω από το άτομο του, προκειμένου να υπάρξει ένας αποδιοπομπαίος τράγος. Ακόμη και αν αυτή είναι η περίπτωση, ότι δηλαδή να δείξει και το ακριβοδίκαιο πρόσωπό της η πολιτική σκηνή τιμωρώντας επιτέλους έναν δικό της και μόνο αυτόν, οφείλω να πω πως θα μας δώσει και μία μικρή ευχαρίστηση. Αν λοιπόν ο κ. Τσοχατζόπουλος περιμένει κάποια ευαισθητοποίηση από την μεριά του λαού για το “δράμα” που ζει έχω μόνο να του πω ένα πράγμα. «Δεν νομίζω Άκη!»

Υ.Γ. Προς του Αγανακτισμένους, προσέξτε την περιφέρεια σας! Αντιδρούμε με πράξεις όχι με φούντες!

Καλή εβδομάδα σε όλους!



Κωνσταντίνος Μουράτης
kmouratis@rouamat.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου