Αρχείο

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Το ονειρό σου η ζωή μου...


Η οικονομική κρίση αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας  επηρεάζοντας πολλούς παράγοντες και πολλές παραμέτρους. Ένας τομέας ο  οποίος είναι άμεσα επηρεασμένος από την κρίση αυτή είναι το ποδόσφαιρο. Η κάθε ομάδα αποτελείται από το διοικητικό συμβούλιό της, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν πυραμίδα, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο πρόεδρος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις σημαντικότερες αποφάσεις . Εκτός από αυτό είναι και η κύρια πηγή οικονομικού εφοδιασμού στους παίκτες. Όταν όμως η οικονομία δεν πάει έτσι όπως τα περιμένει και το εισόδημα  του είναι κατώτερο του αναμενόμενου, ή πολύ απλά δεν θέλει να ισοπεδωθεί οικονομικά για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους παίκτες , τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Ξεκινάει η καθυστέρηση της μισθοδοσίας , γίνεται μείωση των συμβολαίων , αρχίζουν οι περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο και τέλος ο προϋπολογισμός της χρονιάς υποδιπλασιάζεται  για να ανασταλεί η ζημιά που δημιουργήθηκε από αλλού.

 Στη συνέχεια έχουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος, τους ποδοσφαιριστές , οι οποίοι ανάλογα με το επίπεδο που αγωνίζονται έχουν και καλύτερες απολαβές. Οι περισσότεροι από τους αυτούς, έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα για να μπορέσουν να κάνουν και αυτοί μία συγκομιδή και να εξασφαλίσουν  τα απαραίτητα για τη ζωή τους στα επόμενα χρόνια . Όταν είσαι λοιπόν σε μια ομάδα χρειάζεσαι τα απαραίτητα για να ζήσεις, δηλαδή κατοικία , τροφή και ένα μεταφορικό μέσο. Αυτά όλα  όσο απαραίτητα και αν είναι, υπάρχει πάντα η υποχρέωση ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Όταν όμως έρχεται η μέρα της μισθοδοσίας και τα λεφτά δεν είναι απλώς λιγότερα αλλά μηδαμινά τότε αρχίζουν οι εκκρεμότητες και οι υποχρεώσεις να γίνονται ολοένα και περισσότερες . Φτάνοντας σε σημείο να μην μπορεί να αντεπεξέλθει κανείς και στη συνέχεια να μην κατέχει ούτε τα άκρως απαραίτητα , η πίεση μεγαλώνει όταν ο ποδοσφαιριστής έχει και  οικογένεια να περιθάλψει . Μετά μπαίνει και ο ψυχολογικός τομέας με το άγχος να έχει κυρίαρχο ρόλο και υπάρχει ένας πλήρης αποπροσανατολισμός στον στόχο του ποδοσφαιριστή γιατί αρχίζει και μπαίνει στο μυαλό του η επιβίωση χάνοντας οτιδήποτε άλλο.

Σε κάθε άνθρωπο οι οικονομικές απολαβές που παίρνει είναι το στήριγμά του , είναι η βάση και η αρχή κάθε ονείρου , προγράμματος ή οποιασδήποτε προσωπικής επιθυμίας. Όταν αυτό το στήριγμα χάνεται τότε δεν υπάρχει συνέχεια.

Όταν λοιπόν, ο κάθε πρόεδρος κάνει οικονομικές περικοπές η ανθρώπινου δυναμικού καλά θα κάνει να σκεφτεί ότι αυτός μπορεί να βγάζει περισσότερα λεφτά, αλλά καταστρέφει κάποιου άλλου το όνειρο για ζωή.... Δημήτρης Ασλανίδης
daslanidis@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου