Αρχείο

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: All hail the beard.





Αυτό ακριβώς.

Ο κύριος στην εικόνα, είναι ένας από τους πιο γνωστούς beat boxer στον κόσμο. Ονομάζεται Beardyman και είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του UK Beat box Champion 2 συνεχόμενες φορές, το 2007 και το 2008. Για όσους χαθήκατε από τώρα, να τι είναι τόσο σπουδαίο.


Τίποτα σπουδαίο δηλαδή.

Πρώτα απ’ όλα, ο Beardyman έχει διαλέξει τον καλύτερο άνθρωπο  στον κόσμο για είδωλο του. Όσοι ζήσατε μέσα στα 90s, καταλάβατε φυσικά ποιον εννοώ. Για τους υπόλοιπους, έχει δωράκι.


ΠΙΟ ΘΕΟΣ, ΕΙΣΑΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ.

Ο Beardyman λοιπόν, αφού σπούδασε στο University of Sussex, στο Brighton της Αγγλίας, (η πόλη από την οποία αναδείχτηκε και ο Fatboy Slim) και βλέποντας τον υπέρ-τεράστιο beat boxer Rahzel σε δράση, αποφάσισε να αναπτύξει την τεχνική του. Πίστευε πως το συγκριμένο είδος μουσικής, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να κρατήσει όχι μόνο μια μικρή παράσταση, αλλά ολόκληρο show. Έτσι ξεκίνησε τις περιοδείες, ηχογραφήσεις και τις αμέτρητες εμφανίσεις σε εκπομπές στην τηλεόραση. Τα δυο πράγματα που τον ανέβασαν στην κορυφή, εκτός φυσικά από το τεράστιο ταλέντο του και την εκτενή μουσική γνώση του, είναι το χιούμορ του και η πολυμορφία του σε μουσικά είδη. Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε τραγούδια από mashups και drum 'n' bass, μέχρι jazz και μιμήσεις. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, είχα την ευκαιρία να τον δω live σε ένα club στο Brighton. Η αλήθεια είναι ότι είχα δει ΤΟΣΑ πολλά και διαφορετικά βίντεο του, που δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω να δω. Παρόλα αυτά, έδωσα τις 9 λίρες μου, και πήγα να τον δω. Όλο του το πρόγραμμα εκείνη την ημέρα, ήταν tribute στην electronic και drum 'n' bass σκηνή. Ξεκίνησε με κυρίως δικά του κομμάτια και on the spot samples, τα οποία επεξεργαζόταν στα μηχανήματα που είχε μπροστά του. Κάπου στη μέση της βραδιάς, σε  μια απίστευτη επίδειξη ταλέντου, σταμάτησε να παίζει και ζήτησε από τα άτομα στο κοινό που είχαν internet στο κινητό τους, να μπουν στο Twitter του και να γράψουν έναν τίτλο για τραγούδι που θέλουν να γράψει εκείνη τη στιγμή, και είδος μουσικής που θα το συνόδευε. Παράδειγμα: ένας από αυτούς έγραψε, giant panda bear, drum 'n' bass, και ο Beardyman έφτιαξε εκείνη τη στιγμή ένα τραγούδι σε ρυθμούς drum 'n' bass και από πάνω τραγουδούσε για ένα τεράστιο πάντα. Beat, πλήκτρα, εφέ, ΟΛΑ με το στόμα. Το live κράτησε περίπου μιάμιση ώρα ενώ αργότερα είχε και guest DJ για να συνεχιστεί η βράδια. Απίστευτη εμπειρία. Αν θέλετε να τη ζήσετε και εσείς, για όλο το καλοκαίρι, o Beardyman θα παίζει σε μέρη όπως Αγγλία, Σκωτία, Πορτογαλία, Γερμάνια, Σουηδία, Ισπανία, Μάλτα, Βέλγιο και Αμερική.  Άμα βρεθείτε κάπου εκεί φέτος το καλοκαίρι, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι εμπειρία.

Για να κλείσω, πάρτε και μερικά βίντεο από εμφανίσεις του.






Τουρλουλου!


Άρης Μανωλίδης.
amanolidis@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου