Αρχείο

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η αγανάκτηση έχει και τα όριά της...!



Αυτή την εβδομάδα είχα σκοπό να σχολιάσω ακόμα έναν αγώνα αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναν  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  με τους οπαδούς του Ηρακλή και μερικούς του ΠΑΟΚ δεν μπορώ να κάνω σαν να μην έγινε τίποτα και να το προσπεράσω έτσι. Η οικονομική κρίση είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας, το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες χρωστάνε λεφτά σε παίκτες και άλλους φορείς του ποδοσφαίρου δεν έχει καμία σχέση με την γενική οικονομία της χώρας. Ο Ηρακλής φέτος όπως όλα δείχνουν υποβιβαστικέ στην δεύτερη κατηγορία και ίσως στην  ερασιτεχνική κατηγορία αν δεν μπορέσει να ανταπεξέλθει στους διακανονισμούς που έχουν οριστεί. Ο λόγος του υποβιβασμού της Θεσσαλονικιάς ομάδας είναι ουσιαστικά το ποσό χρέους που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των χρόνων από την κακή διαχείριση (εκούσια ή ακούσια) της διοίκησης.

Για αυτό τον λόγο οι οπαδοί του Ηρακλή βγήκαν στους δρόμους να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για το όλο συμβάν , στην Ιαπωνία ως ένδειξη διαμαρτυρίας φοράνε ένα περιβραχιόνιο στο μπράτσο και συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, στην Ελλάδα από την άλλη πήγαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε πορεία σπάζοντας ότι βρουν μπροστά τους καταστρέφοντας ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Ο “λαός” του Ηρακλή  έμπαινε μέσα σε μαγαζιά ρωτώντας τον  κόσμο “τι ομάδα είσαι “και πριν καλά καλά απαντήσουν αυτοί τους χτυπούσαν και κατέστρεφαν το μαγαζί. Αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, είδε να καταστρέφουν ένα περίπτερο και να ξυλοκοπούν κυριολεκτικά τον ιδιοκτήτη επειδή φορούσε μπλούζα του ΠΑΟΚ. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι ο περιπτεράς  ήταν και αυτός φίλαθλος του Ηρακλή εν ώρα υπηρεσίας... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εμφανίστηκαν και μερικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, γιατί πολύ απλά η βία φέρνει βία και έγινε πανικός...

Οι  φίλαθλοι αποτελούν τη βάση μιας ομάδας, γιατί την στηρίζουν και πιστεύουν σε αυτήν, μπορούν να την βοηθήσουν και να την ενισχύσουν στο ματς αλλά μπορούν και να χειροτερέψουν μια κατάσταση όπως του Ηρακλή και να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα εξαιτίας της συμπεριφοράς  τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είναι δυνατόν να καταστρέφει κανένας οπαδός, αναρχικός ή όχι την περιουσία ενός άλλου συνανθρώπου που έχει επενδύσει και στηρίζεται πάνω σε αυτή. Ευτυχώς στην δεύτερη πορεία δεν υπήρξαν προβλήματα και δεν συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το να σταματάς την κυκλοφορία και  να αλλάζουν οι λεωφορειακές γραμμές είναι αποδεκτό, επειδή αυτοί που έπρεπε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους βάζανε τα λεφτά στην τσεπούλα τους!




Δημήτρης Ασλανίδης
daslanidis@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου