Αρχείο

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

In Sweden we trust!Είναι γεγονός οτι μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός, οι περισσότεροι στην χώρα μας σκέφτονται το καλοκαίρι, τις παραλίες και όλα τα συναφή. Και ενώ εδώ οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται για την θερινή σεζόν, στις βορειότερες άκρες της Ευρώπης  ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο LAN party στον πλανήτη. Μα φυσικά μιλάω για το Dreamhack Summer.

Το Dreamhack ξεκίνησε στις αρχές του ‘90 στο ισόγειο ενός σχολείου και δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια συνεύρεση συμμαθητών και φίλων που είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον για τους υπολογιστές και τα video games. H βάπτιση του event έγινε το ‘94 όταν μεταφέρθηκε στο κυλικείο του σχολείου. Από εκεί και πέρα ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε δραματικά καθώς και η σημαντικότητα του στο χώρο των video games και των e-sports. To 2006 το Dreamhack μπήκε στα ρεκόρ Guinness ως το μεγαλύτερο LAN party στον κόσμο. Το 2007 απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στους διοργανωτές από το δήμο του Jönköping (try to spell that) για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομία της περιοχής. Το Dreamhack Winter 2010 έθεσε τον πήχη πιο ψηλά με  13.292 υπολογιστές και  17.768 επισκέπτες.

Τι έχουμε λοιπόν για το 2011;  Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το prize pool θα αγγίξει τα 220.000 δολάρια. Το Bloodline Champions προσπαθώντας να διευρύνει το κοινό του ανακοίνωσε τουρνουά με συνολικά έπαθλα αξίας 10.000 δολαρίων, ενώ η Riot ανακοίνωσε το τέλος της season 1 του League of  Legends και έπαθλα  που φτάνουν τα 100.000 δολάρια. Η Blizzard μετά την επιτυχία του Starcraft 2 το 2010, συνεχίζει με έπαθλα γύρω στα 60.000 δολάρια. Επίσης δεν θα λείψει το κλασσικό πλέον Quake Live. Και το καλύτερο είναι ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί όλοι οι τίτλοι!
Αν, λοιπόν, θεωρείτε τα video games κάτι παραπάνω από έναν τρόπο για να περάσετε το χρόνο σας, τότε 18 με 21 Ιουνίου η Σουηδία είναι το απόλυτο place to be.


Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου