Αρχείο

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μυρίζει επιτυχία...


 Καλά καλά δεν μπήκε το 2011 και όπως κάθε χρόνο ήρθε η στιγμή των Oscar! Φέτος ήταν 83η απονομή βραβείων με σωστές προβλέψεις έχω να πω. Το βραδυ της 27ης Φεβρουαρίου του 2011 λοιπόν, η μεγάλη βραδιά για κάποιους, ξεκίνησε με την παρέα της Αnn Hathaway και του James Franco οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια αρκετά νεανική βραδιά. Πολλοί διάσημοι ήρθαν στην ευχάριστη θέση να δώσουν βραβεία που χάρισαν χαμόγελα ακόμα και δάκρυα χαράς. O Tom Hanks έδωσε δύο βραβεία, το βραβειο air direction (καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση) όπου απονεμήθηκε στην ταινία Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων και το βραβείο φωτογραφίας, όπου νικητής ήταν η ταινία Inception. Στην συνέχεια ανέβηκε στην σκηνή αστειεύοντας με τους παρουσιαστές ο Kerk Daglas που παρουσίασε το βραβείο του Β' Γυναικείου Ρολου, το οποίο πήγε στην Melissa Leo από την ταινία The Fighter για πρώτη φορά στα 51 της χρόνια. Έπειτα ανέβηκαν στην σκηνή ο Justin Timberlake και η Mila Kunis που παρουσίασαν το βραβείο της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και αυτό πήγε στο Toy Story 3 όπως όλοι περιμέναμε. Επίσης είδαμε στην Σκηνή των Hugh Jackman και την Nicol Kidman να παραδίδουν το βραβείο καλύτερου Soundtrack, το οποίο πήγε στους Τrent Reznor και Atticus Ross της ταινίας Social Network. Εμφανίστηκαν και πολλοί άλλοι στην σκηνή και έδωσαν πολλά βραβεία, όπως το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου που πήγε στο Social Network, το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου που πήγε στην ταινία ο Λόγος του Βασιλιά, το βραβείο Β' αντρικού Ρόλου που πήγε στον Cristian Bale για την ταινία The Fighter, το βραβείο καλύτερης ταινίας που πήγε στην ταινία ο Λόγος του Βασιλιά, το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου που πήγε στον Colin Firth επίσης απο την ταινία ο Λόγος του Βασιλιά, το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου που πήγε στην Natalie Portman από την ταινία Μαύρος Κύκνος, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας που επίσης πήγε στην ταινία ο Λόγος του Βασιλιά, το βραβείο που έκανε το ελλήνικο κοινό να τρέμει περιμένοντας να δεί τον κυνόδοντα νικητή καλύτερης ξενογλωσσης ταινίας, πήγε τελικά στην ταινία In a Better World, το βραβείο καλύτερων κουστουμιών που πήγε στην ταινία η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ πήγε στο Inside Job, το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους πήγε στο Strangers no Μore, το βραβείο καλύτερου μοντάζ που επίσης πήγε στην ταινία Social Network, το βραβείο καλύτερου Make up που δικαίως πήγε στην ταινία The Wolfman, το βραβείο καλύτερου τραγουδιού που πήγε στο τραγούδι we belong together-Randy Newman της ταινίας Toy Story 3, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους (animation) που πήγε στην ταινία The Lost Thing, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους που πήγε στην ταινία God Of Love, τέλος το βραβείο καλύτερου ηχητικού μονταζ-το βραβείο της καλύτερης ηχητικής μίξης-και το βραβείο καλύτερου οπτικού εφέ που και τα τρία πήγαν στην ταινία Inception

Όλα κι όλα 24 βραβεία σε 12 διαφορετικές ταινίες. Πολλά από αυτά αναμενόμενα κάποια πάλι όχι. Τα περισσότερα στοιχήματα έπεσαν μέσα αλλά σε κάποια βραβεία όπως στο βραβείο καλύτερης φωτογραφιάς και καλύτερου μοντάζ που πήγαν στις ταινίες Inception και Social Network μας άφησαν λίγο άφωνους. Νικήτριες ταινίες με το κεφάλι ψηλά έφυγαν ο Λογος του Βασιλιά, το Inception και το Social Network καθώς σάρωσαν τα περισσότερα βραβεία. Η συγκίνηση δεν κρύφτηκε ειδικά από την Natalie Portman που περιμένει παιδί και πολλοί δικαιολόγησαν έτσι τα δακρυά της αν και όποιος βρισκόταν στη θέση να πάρει το Oscar πρώτου γυναικείου ρόλου πιστευώ θα είχε την ίδια αντίδραση. 

Η τελετή έκλεισε με μια χορωδία παιδιών που καθώς τραγουδούσαν άνοιξε η αυλαία και εμφανίστηκαν όλοι όσοι πήραν βραβειο να τραγουδάνε δίπλα στα παιδιά. Μια ωραία αν και όχι τόσο καλή όσο άλλες βραδιες Oscar τελείωσε με σχετικά σίγουρα αποτελέσματα καθώς κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός μειώνεται και οι ταινίες είναι του ίδιου στυλ ή είναι λιγότερες οι υποψηφιότητες. Και του χρόνου λοιπόν με περισσότερες ταινίες, με πάλι ελληνική συμμετοχή (και ας μην πάρει βραβείο μωρέ) και περισσότερα κλάματα, χαράς πάντα.



Πηνελόπη
penelope@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου