Αρχείο

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Editorial: A Christmas Carol...

 Στους καιρούς που ζούμε είναι λίγο εώς πολύ δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο αυτή την εποχή, καθώς μπαίνεις σε ένα δίλημμα, Από την μία έχεις τόσα πολλά να συμβαίνουν γύρω σου και κάθε άλλο παρά να σου ανεβάζουν την διάθεση και από την άλλη έχεις Χριστούγεννααααααα!!! Ναι ήρθαν πάλι και γι' αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω κάτι ευχάριστο μέρες που είναι ή να ασχοληθώ με αυτά που συμβαίνουν. Αποφάσισα λοιπόν να πω τα πράγματα ως έχουν με ένα διαφορετικό στιλ...

Μία φορά και ένα καιρό γεννήθηκε ένα παιδί, ας τον λέμε Γιώργο, που προερχόταν από μία πολύ σημαντική οικογένεια. Ο πατέρας του για την ακρίβεια ήταν Θεός στα μάτια πολλών από εμάς και φάνηκε να μας δίνει φως εκεί που υπήρχε σκοτάδι. Όταν λοιπόν άρχισε να μεγαλώνει αυτό το παιδί και να διαπρέπει άρχισαν να πιστεύουν και στον ίδιο. Ο καιρός που πίστευαν στον πατέρα του και σε ότι αυτός πρέσβευε είχε πια περάσει και ο κόσμος είχε και πάλι βυθιστεί στην άγνοια και το σκοτάδι. Έτσι λοιπόν έφτασε η ώρα του, το αστέρι του να λάμψει και σαν μεσσίας εμφανίστηκε να μας σώσει απ' όλα τα κακά που έμελλαν να συμβούν στον τόπο του.

Εμείς όντας αμνοί πιστέψαμε στον μέλλοντα βοσκό μας και χωρίς να βγάλουμε άχνα (ως συνήθως!) τον ακολουθήσαμε και ρίξαμε στον Καιάδα τον χοντρό, χμ, συγγνώμη, κακό τύραννο που μέχρι πρότινος μας κορόιδευε και στα μουλωχτά μας οδηγούσε στην σφαγή. Είδαμε λοιπόν το αστέρι του να ανατέλλει και να γίνεται ένας τεράστιος πράσινος ήλιος που όπως άλλοτε θα μας φώτιζε και πάλι.

Πάνω στο ξεκίνημα του, τη δεύετρη του γέννηση όπως κάποιοι θα έλεγαν, ακολουθώντας τον ήλιο του που πλέον φαινόταν εώς τα πέρατα του κόσμου τρεις μάγοι έφτασαν στην καλύβα του με τα πρόβατα του, για να του δώσουν τρία δώρα. Ας πούμε ότι αυτά τα δώρα ήταν αξίας 110 δις ευρώ. Ο Γιώργος λοιπόν πήρε τα δώρα τους με μια υπόσχεση ότι θα τα χρησιμοποιήσει για την καλύτερη ευημερία του λαού του. Θα έκανε την καλύβα βίλα, το σανό χλωρό χορτάρι, τους συρμάτινους φράχτες του χωραφιού τοίχους και θα ήταν αυτός και τα πρόβατά του καλά. Επιπλέον έδωσε την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει στους τρεις μάγους δώρα πολύ μεγαλύτερης αξίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Λίγο καιρό μετά και η καλύβα δεν είχε αλλάξει καθόλου και ήρθαν λοιπόν οι τρεις μάγοι να εγκατασταθούν για να τον βοηθήσουν να διορθωθεί, ώστε κάποια στιγμή να τους ανταποδώσει την χάρη που του έκαναν στο παρελθόν. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε και άρχισαν να φαίνονται όλα... Η καλύβα είχε πια σαπίσει και ήταν ετοιμόρροπη, το χωράφι ήταν πλέον άγονο και πολλά πρόβατα είτε δεν μπορούσαν να δουλέψουν είτε ήταν πολύ απασχολημένα με το να παραπονιούνται για την κατάσταση. Μα ο Γιώργος εκεί ψηλά σαν βασιλιάς να κάθεται με τους τρεις μάγους να του ψιθυρίζουν στο αυτί τι να κάνει. Ο φράχτης δεν κράτησε τους λύκους απ' έξω και αυτοί μετρούν τις ώρες πριν ο πράσινος ήλιος δύσει και φάνε όλα τα πρόβατα μέσα σε μία νύχτα...


*Τα ονόματα και τα πρόσωπα που αναφέρονται στην συγκεκριμένη ιστορία είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά είναι καθαρά συμπτωματική ;-p


Υ.Γ. Δεν θα πω για ότι συμβαίνει αυτή την εβδομάδα θα τα δείτε όλα στο Last week...
Υ.Γ.1 Μία συμβουλή σαν οικονομολόγος για τα Χριστούγεννα. Μην ξοδέψετε πολλά λεφτά σε δώρα ακόμη και αν έχετε και προπαντός μην δέχεστε αγορές με πιστωτικές κάρτες. Έρχονται δύσκολοι καιροί και εκπτώσεις επίσης. Παρ' όλα αυτά κάντε μερικές αγορές και μέσα στα Χριστούγεννα για να κινηθεί όσο μπορεί η αγορά, καθώς ο τώρα πωλητής σου θα είναι ο πελάτης σου αύριο. Αν λοιπόν δεν δώσουμε λεφτά σήμερα δεν θα πάρουμε αύριο. Επίσης αν γίνουν αγορές θα ανεβεί γενικά η ψυχολογία της αγοράς και θα ανοίξει καλύτερα η χρονιά.
Υ.Γ.2 Τέλος αν σκοπεύετε να συμμετέχετε σε στάσεις εργασίας δεν μπορώ να σας πω να μην το κάνετε, απλά σκεφτείτε πόσο κακό θα κάνετε στους ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις αλλά και σε αυτούς που εργάζονται σε αυτές, οι οποίοι περιμένουν μία τελευταία αναπνοή μήπως κάνουν και αυτοί Χριστούγεννα.

Καλή εβδομάδα σε όλους και καλά Χριστούγεννα!



Κωνσταντίνος Μουράτης
kmouratis@rouamat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου